Mutasyonlu virüse karşı anında karantina

Mutasyona uğramış yeni tip koronavirüs önlemleri hava alanlarında ve gümrük kapılarında artırılırken, 15 kişi karantina altına alındı

02 Ocak 2021 Cumartesi 15:40
Mutasyonlu virüse karşı anında karantina






Mutasyonlu virüse karşı anında karantina

Tüm dünyada koronavirüsün mutasyona uğramış haline karşı önlemler artırılırken Türkiye'ye İngiltere'den gelen ve mutasyonlu virüsü taşıdığı saptanan 15 kişi karantina altına alındı. Bir vatandaşın ise Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili Mahallesi'ndeki ev, karantinaya alındı. İngiltere'den geçen çarşamba günü geldiği öğrenilen 40'lı yaşlardaki erkek hasta, Balıkesir Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtta karantina altına alındı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Twitter hesabından İngiltere´den hava yolu ile gelen vatandaşlara yapılan test sonucunda, 15 kişide mutasyonlu koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Mutasyona uğramış koronavirüs tespit edilen 15 kişiden birinin, Balıkesir'in Edremit ilçesinin turistik Kızılkeçili Mahallesi'nde yaşadığı öğrenildi.


EVE GİRİŞ ÇIKIŞA İZİN VERİLMEDİ

Edinilen bilgilere göre kimliği açıklanmayan hastanın yaşadığı ev karantinaya alındı. Evin bahçe kapısına, 'Pandemi tedbirleri kapsamında bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır' yazısı asıldı. Jandarma ekipleri de dün akşamdan itibaren evin önünde 24 saat nöbet tutmaya başladı. Eve giriş ve çıkışa izin verilmiyor.


MUTASYONA UĞRAMIŞ VİRÜSLÜ VAKA, YURDA GÖTÜRÜLDÜ

Mutasyona uğramış koronavirüs tespit edilen erkek hasta, daha sonra sağlık ekipleri tarafından evinden alınarak karantina için yurda götürüldü.


112 Acil Servis ambulansındaki tam donanımlı sağlık ekibi, mutasyonlu koronavirüs tespit edilen 40'lı yaşlardaki erkek hastayı, Balıkesir'deki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurda götürmek üzere aldı.


UYMASI GEREKEN KURALLAR ANLATILDI

Hasta, evden elinde valiziyle yürüyerek çıktı. Sağlık ekibi, hastaya ambulansta yolculuk sırasında uyması gereken kuralları anlatıp uyarılarda bulundu.


"GEREKEN TÜM ÖNLEMLER ALINDI"

Kızılkeçili Mahalle Muhtarı Ali Deveci, "Maalesef münferit bir olay yaşanıyor. Ama devletimiz, jandarmamız ile beraber gerekli önlemleri hep birlikte aldık. Burada izole edileceğine ve burada kalacağına inanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok. Panik kesinlikle yok. Önlemler had safhada. Mutasyona uğramış virüs müdür değil midir tam bir kanıtımız yok ama gerekli önlemler alınmıştır" dedi.

Son Güncelleme: 03.01.2021 02:13
Anahtar Kelimeler:
VirüsKorona
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.