Namık Kemal Zeybek: PKK artık suç örgütüdür

22 Ağustos 2011 Pazartesi 13:29
Namık Kemal Zeybek: PKK artık suç örgütüdür






Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''PKK esas itibariyle artık suç örgütüdür, büyük bir olgudur bu. Temelinde kaçakçılık vardır'' dedi. Partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Erzurum'a genel Namık Kemal Zeybek, havalimanında çiçekle karşılandı. Havalimanı çıkışında basın açıklaması yapan Zeybek, PKK'nın terör örgütü olmaktan çıkıp suç örgütüne dönüştüğünü savundu. Namık Kemal Zeybek, örgütün kaçakçılık yaptığını ve buna da bazı devletlerin göz yumduğunu söyledi. Zeybek, terörle mücadelede doğru teşhisin konulması gerektiğine vurgu yaparak, ''Terör olaylarını Güneydoğu meselesi ve bölücülüğü ayrı düşünmek lazım. Bunları arasındaki ilişkileri ve farkılıkları anlamadan doğru tanı koymak mümkün değil. Teşhis doğru olmayınca sonuç verici olmaz. PKK esas itibariyle artık suç örgütüdür, büyük bir olgudur bu. Temelinde kaçakçılık vardır. PKK'nın varlık sebebi, bu örgütü besleyen ana faaliyet alanı kaçakçılıktır. Silah kaçakçılığıdır, sigara ve her türlü beyaz zehir kaçakçılığı bu örgütün tekeline geçmiştir. Örgütün bu vazifesini bilmeden olan biteni anlamak doğru anlamak mümkün değil'' dedi.
SURİYE İÇİN TÜRKİYE KIŞKIRTILIYOR
Namık Kemal Zeybek, Türkiye'nin, Suriye ile tarihi komşuluk ilişkileri bulunduğunu ve bu ülkenin içişlerine Türkiye'nin karışmaması gerektiğini ifade etti. Zeybek, Türkiye'nin Suriye konusunda batılı güçlerce kışkırtıldığını iddia ederek, ''Suriye bizim komşumuzdur, kardeş halktır. Orada olanlar bizi üzer; ancak Suriye bizim içişlerimiz değildir. Suriye'nin içişlerine karışmak yanlıştır. Başkaları Türkiye bizim içişlerimiz derse biz onlara ne deriz? Türkiye de asla Suriye'ye silahlı müdahale gibi felakete girmemeli. Batılılar İslam dünyasında kardeş, mezhep kavgası başlasın diye Türkiye'yi Suriye'ye karşı kışkırtıyorlar. Bilhassa İngiliz gazetelerinde bunu görüyoruz. Bu tuzağa düşülmemeli. Böyle bir şey felaket olur. Suriye'de iktidarda olan silahlı partiyi PKK ile kıyaslamakla terör faaliyetlerini başımıza bela etmiş oluruz. İslam dünyasında Şii ve Sünni diye ikiye ayrılmış kan gölüne neden olursak bunun hesabını ve vebalini ahirette de veremeyiz. şeklinde konuştu.Konuşmasında TRT Şeş'e eleştiriler yönelten Zeybek, TRT Şeş bölücülüğe alet edilmektedir. Ben asla Kürtçe, Zazaca ya da başka dillerden şarkılara, türkülere devlet televizyonunda yer almasına karşı değilim. Tam tersine bunu öteden beri savunuyorum ama bu bölücü nitelikte değil birleştirici nitelikte olmalıdır diye düşünüyorum'' dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.