Nasır, İtalyan erkekleri için kutsal hastalık

Napoli yakınlarındaki Nola kasabası erkeklerinin boyunlarında taşıdıkları nasır, onlar için onur nişanı gibi. Tam 1600 yıllık bir onur

29 Temmuz 2014 Salı 06:14
Nasır, İtalyan erkekleri için kutsal hastalık






Nasır, İtalyan erkekleri için kutsal hastalık

Nasır, İtalyan erkekleri için kutsal hastalık, İtalya Lilyum Festivali Lilies Festivalinedir?

Tam bin 600 yıldır bu hastalık, İtalya'nın Napoli yakınlarındaki Nola kasabasında yaşayan erkeklerin omuzlarında çıkan Nasırlar, kimine göre kutsal bir hastalık, kimine göre birer kahramanlık madalyası. Her yıl düzenlenen Lilies Festivali sırasında 1 tona yakın ağırlığı taşıyan Nola Kasabası erkeklerinin yıllardır sürdürdükleri bu gösteri sırasında sırtlarında oluşan nasırları birer gurur nişanı olarak saklıyor.

Vücutlarında oluşan deformasyonla övünen Nolalı erkekler bu yıl UNESCO tarafından koruma altına alınan Lilies Festivali'ni katolik inancının önemli isimlerinden biri olarak bilinen Aziz Paulinus adına yapıyorlar.

Gigli veya Lilyum olarak Türkçeye çevrilen festival her yıl Haziran ayında Napoli ve Nola Kasabası'na onbinlerce turist çekiyor. Aylarca süren festival hazırlığı sırasında her yıl yeniden yapılan yüksekçe bir ahşap kule içerisinde müzisyenleri ve festivalde görevli çocukları omuzlayan Nolalı erkekler geçiğimiz haziran ayında festivalin bin 604. kez tekrarlamış. İkinci dünya savaşının en zorlu dönemlerinde bile ertelenmeyen festival için el işi ağaçlar, özel dotuma kumaşlarla süslenen dev kule her yıl yeniden yapılıyor.

80 metreyi geçen uzunlukta 6 ayrı kol üstünde taşınan dev ahşap kule, Nola kasabasında doğan çocukları taşıyor. Erkek çocukların oturmasına izin verilen kule kasabanın dar sokaklarında hızla dolaştırılırken müzisyenler de festivale katılanlar için unutulmaz bir konser veriyor.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.