Necdet Sevinç kimdir?, Gazeteci Yazar Necdet Sevinc anılıyor

Türk münevveri, gazeteci-yazar. Sahibini Kurşunlatan Yazılar'ı kaleme aldığında 2 kurşunla hayatını sürdürüyordu. Mekanı Cennet olsun

22 Temmuz 2014 Salı 16:38
Necdet Sevinç kimdir?, Gazeteci Yazar Necdet Sevinc anılıyor






Gazeteci Yazar Necdet Sevinc anılıyor

Necdet Sevinç kimdir?

Türk Dünyası'nın son dönem yetiştirdiği gazeteci-yazarlar arasında yer alan Necdet Sevinç, vefatının 3. yılında kabri başında anılıyor. Yazıları ve kitaplarıyla yıllarca Türk Milli Birliği'ni savunan gazeteci yazar Necdet Sevinç, terör örgütlerinin ölüm listesinde yer aldı. Defalarca saldırıya uğramasına rağmen korkusuzca kaleme aldığı yazıları Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın, Kurultay, Yeniçağ gazetelerinde yayınlandı. Köşe ve kitap yazarlığının dışında haberciliği uzun süre Bab-ı Ali baronları tarafından eleştirilse de, yıllar sonra oldukça taklit edildi. Türk Dış politikasında milli duruşa önem veren haberlere çalıştığı gazetelerin manşetlerinde yer almasını sağladı. Karabağ'da Ermeni katliamlarını Türk medyası görmezden gelirken dönemin hükümetlerini ve politikacılarını sert bir dille eleştirdi.

NECDET SEVİNÇ'İN HAYATI
1944 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine “Allah'ın olmadığını” yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul’a geldi. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı. 1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi’nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi’nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi’nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı. Binlerce köşe yazısı yazdı. 22 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.