Nevşehirli mucit 5 ürün için patent aldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:12
Nevşehirli mucit 5 ürün için patent aldı






NEVŞEHİR (CİHAN)- Nevşehirli Hakkı Kaya, doğal bir ürün olan bimsten tasarladığı ürünlerle 3 yılda Türk Patent Enstitüsü'nden 5 patent almayı başardı. Kaya, ısı ve ses yalıtımı ile depreme dayanıklılığı bilimsel çalışmalarla da ortaya konulan pomza taşınının ürünü olan bimsten mezar iç donatımı, mezar lahiti, arı kovanı, şömine, kablo hücresi, yer üstü ve yer altı yapı blokları gibi toplam 5 patentin sahibi.

Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan 49 yaşındaki Hakkı Kaya, memuriyetten emekli olduktan sonra küçük yaşlardan itibaren ortaya koyduğu bims ürünlerine ilişkin tasarım çalışmalarını hızlandırmış. Türk Patent Enstitüsü'nden 3 yılda 5 patent almayı başaran Kaya; bimsten mezar iç donatımı, mezar lahiti, arı kovanı, şömine, kablo hücresi, yer üstü ve yer altı yapı blokları üretmeyi başardığını belirterek, Özellikle büyük şehirlerde temel bir sorun oluşturan mezarlık alan sorununa da köklü çözüm bulabilme adına, çift katlı ve hatta 3 katkı bims mezarı yapabiliyoruz. Yapı sektöründe iç içe geçmeli blok yardımı ile konutlarda artık sıva sıkıntısı da kalmayacak. Diğer yandan PTT, Telekom, doğalgaz, elektrik, kanalizasyon ve içme su şebekeleri yer üzerinde oluşabilecek en küçük bir ağırlık oluşması ile yer yer kesinti uygulanması da yine tasarladığım bism ürününde yaşanmıyor. Yer altına aldığımız bims ürünü oldukça sağlam olduğu gibi kırılmıyorda. Bu da gerek maliyetlerin daha da aşağı çekilmesi ve daha uzun ömürlü olması için önemli bir etken oluşturuyor. dedi


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.