Newsweek dergisi tarihe karışıyor

18 Ekim 2012 Perşembe 14:57
Newsweek dergisi tarihe karışıyor






Amerika'nın haftalık haber dergisi Newsweek, 80 yıl sonra kağıt baskıyı bırakarak tamamen dijital formata geçme kararı aldı. Personel sayısının da azaltılacağı şeklinde açıklama yapan yetkililer kesin bir sayı vermedi.

The Daily Beast web sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre derginin son baskısı yeni yıldan hemen önce, 31 Aralık'ta çıkaracak. Derginin online adının "Newsweek Global" olacağı ve dünya çapında tek bir örnek olarak yayımlanacağı belirtildi.

Değişimi Newsweek genel yayın yönetmeni Tina Brown ve CEO'su Baba Shetty ortak bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada tablet kullanımının okurlar arasında hızla yaygınlaşması sebeplerden biri olarak gösterilirken "Bu karar derginin kalitesi ya da gazetecilik anlayışımızı değiştirmeyecek. Her zamanki gibi güçlü olacağız." denildi. Newsweek, derginin basım ve dağıtım maliyetinin bu kararın alınmasında ana etken olduğunu belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.