Nida Tüfekçi Korosu yılın son konserini verdi

15 Aralık 2012 Cumartesi 22:56
Nida Tüfekçi Korosu yılın son konserini verdi






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği (THM) Korosu, yılın son konserini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda verdi.
2006 yılında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, tarafından kurulan ve Kültür Bakanlığı Koro Şefi Adnan Şahin tarafından çalıştırılan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu yıl içerisinde Yozgat ve çeşitli illerde konserler vererek müzikseverlerle buluştu.
Konseri; Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi.
Başkan Başer, konser sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu'nun kurulduğu günden bu yana onlarca konser verdiğini söyledi. Başkan Başer, Ülkemizin ve Yozgatımızın yetiştirdiği büyük sanatçılardan olan merhum Nida Tüfekçi´yi rahmet ve minnetle anıyoruz. Nida Tüfekçi´nin adının yaşatılması için belediyemiz bünyesinde Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu'nu kurduk. Şehrimize birde sanatçımızın anıtını yaptırdık. Koromuz sadece ilimizde değil ülkemizin birçok illerinde verdiği konserlerle ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlıyor. İnşallah bundan sonrada yeni yılda da sık sık konserler verecekler. diye konuştu.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı´da Nida Tüfekçi´nin adının yaşatılması adına böyle bir koronun kurulmasının önemli olduğunu söyledi.
Konser sonrası Vali Yazıcı ve Belediye Başkanı Başer, koroda görev alan sanatçılara çeşitli hediyeler verdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.