Nilüferli öğrenciler, diyaliz merkezinde ders yaptı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:10
Nilüferli öğrenciler, diyaliz merkezinde ders yaptı






BURSA (CİHAN)- Bursa Özel Nilüfer Bademli Ortaokulu öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersinde 'Vücudumuzdaki Sistemler' ünitesinde gördükleri 'boşaltım sistemi hastalıklarını' daha iyi kavrayabilmek için A Diyaliz Merkezi'nde hastalar ve işin uzmanlarını dinledi.
Diyaliz merkezini ziyaret eden öğrenciler, sağlıklı bir yaşam için kandaki atık ve zararlı maddeleri uzaklaştıran, kan değerlerini belli sınırlar içinde tutan boşaltım sistemini birinci ağızdan öğrendi. Boşaltım sisteminin nasıl sağlıklı olacağını öğrenen öğrenciler, sistemin sağlığını korumak için yapılması gerekenleri de uzmanından öğrendi.

Ziyaret sonrasında öğrenciler, haftanın üç günü 4 saat diyaliz makinesine bağlanan böbrek hastalarıyla da görüşerek, 'acil şifalar' diledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.