Nobel ödüllü Türk Aziz Sancar'dan BBC'ye sert tepki; Allah'ın gavuru

Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, BBC'nin kendisine etnik kökeni ile ilgili soruya sert cevap verdi. Ödül almasının ardından kendisiyle röportaj yapan BBC'ye 'Allah'ın gavuru 100 yıldır o bölgeyi karıştırıyor' dedi.

18 Ekim 2015 Pazar 13:48
Nobel ödüllü Türk Aziz Sancar'dan BBC'ye sert tepki; Allah'ın gavuru






Nobel ödüllü Türk Aziz Sancar'dan BBC'ye sert tepki; Allah'ın gavuru
Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Profesör Aziz Sancar, ödül almasının ardından kendisiyle röportaj yapan İngiliz yayın kuruluşu BBC'yi eleştirdi.

"ABD'deki Türkevi'ni sağlam bir temele koymak istiyoruz. Bu parayı o vakfa yatıracağız" diyen Sancar, bazı açıklamalarda bulundu. BBC'nin kendisiyle yaptığı görüşmede"Türk müsünüz" sorusunun kendisini kızdırdığını belirterek şunları söyledi:

"ALLAH'IN GAVURU YILLARDIR KARIŞTIRIYOR"

BBC röportajında kendisine "Türk'müsünüz?" diye sorduklarında kızdığını belirten Sancar, şu ifadeleri kullandı;

"Kızıyorum ona, çünkü bunlar Allah'ın gavuru, orayı karıştırdılar yüz yıl önce, hâlâ karıştırıyorlar. İngiltere'de kaç çeşit etnik grup var, ben sana soruyor muyum? ABD'de Katolik'i var, Alman'ı, İngiliz'i var. Nerelisin deyince "Amerikalı" diyor, o kadar. Onlar illa yok Kürt müsün, yok Arap mısın?"
Son Güncelleme: 18.10.2015 13:50
Anahtar Kelimeler:
Aziz Sancar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.