Novotel, sağlık çalışanlarını kovdu | Müşterileri rahatsız olmuş!

Koronavirüs'e karşı yürütülen mücadelede canlarını ortaya koyan sağlık çalışanları, kendilerine tahsis edilen Novotel'den kovuluyor.

13 Nisan 2020 Pazartesi 21:58
Novotel, sağlık çalışanlarını kovdu | Müşterileri rahatsız olmuş!






Novotel, sağlık çalışanlarını kovdu | Müşterileri rahatsız olmuş!



İstanbul'da Marmara Denizi kıyısında Zeytinburnu sahilinde yer alan Novotel’de bir acenta aracılığıyla anlaşan ve günlerdir burada konaklayan sağlık emekçilerine otel yetkilileri, “Buradan çıkın” dedi. Korona virüsü hastalarını tedavi eden sağlık çalışanları, ailelerine virüs bulaştırmamak için günlerdir burada konaklamak zorunda kalıyordu. Covid-19 hastalarını tedavi eden bir doktor, yetkililerin buna gerekçe olarak, “Buradaki müşteriler sizden rahatsız oluyor” diyerek oteli boşaltmalarını istediklerini söyledi.

ZORLA ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILDI

Otelden zorla çıkartılmaya çalıştıklarını anlatan doktor, kaldıkları otele parayı eksiksiz yatırdıklarını ve burada kalmak için herhangi bir bakanlığın talimatı olmadığını söyledi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin imzalı habere göre, otelin çalıştıkları hastaneye daha yakın olduğu için burayı tercih ettiklerini söyleyen doktor, “Küçük çocuğu ve ailesi olan arkadaşlarımızla birlikte bir acenteyle anlaşarak bu otelde kalmaya başladık. Cumartesi günü bir sorun yaşadık. Bize, ‘Çıkın’ dediler. Otel yetkilileri bugün de, ‘Süreniz bitti’ diyerek odaları boşaltmamızı istediler. Biz de süreyi uzatmak istedik. Bizi kapı dışarı ettiler. Üç doktor arkadaşımıza da, ‘Yarın çıkın’ dediler. Bunun nedenini sorduğumuzda, bizden rahatsız olduklarını, diğer müşterilerin de bizi istemediklerini ilettiler” dedi.

"AYRILIŞ TARİHLERİ BUGÜNDÜ"

Konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkili, sağlık çalışanlarının otelden kovulma gerekçesini "Ayrılış tarihleri bugündü" sözleriyle savundu. Yetkili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Novotel olarak Türkiye’de çok fazla otellerimiz var. Birçok otelimiz sağlık çalışanlarına karşılıksız sunuldu. Bazı otellerimiz de faaliyetlerini durdurdu. Zeytinburnu’ndaki otelde de sağlık çalışanlarına bir acenta aracılığıyla yardımcı oluyoruz. Bu arkadaşların çıkış tarihleri bugün bitiyordu. Korona virüs başladığından beri operasyon planımız var. İzne ayrılan arkadaşlarımız var. Çok az katılımcıyla hizmete devam ediyoruz. Sağlıkçı arkadaşlarımızın çıkış tarihleri bugün olduğu için bugün çıkın dedik. Acentanın isteği üzerine göre yarına çıkış tarihleri verildi.”

Sağlık çalışanlarına müşteriler rahatsız olduğu için mi ‘ayrılın’ denildi sorusuna ise yetkili, “Doktor arkadaşlara başka bir kat verilmişti” cevabını verdi.

NOVOTEL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya üzerinden yayılan ve Novotel Ailesi olarak bizleri derinden üzen paylaşımlar üzerine bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

Novotel Zeytinburnu’nda konaklayan sağlık çalışanlarımızı istemeden üzdüysek içtenlikle özür dileriz. Canlarını hiçe sayarak toplum sağlığı için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz önem ve değeri, ibis Eskişehir’de hizmetlerine sunduğumuz ve ibis Kayseri’de de yetkilileri hizmete sunmak üzere bilgilendirdiğimiz otellerimizle göstermiş bulunuyoruz. 

Sağlık çalışanlarımız acenta üzerinden gerçekleştirilen rezervasyonları doğrultusunda otelimizde konaklamaya devam etmekte olup, Novotel Zeytinburnu otelimizin hemen yanında yer alan İbis Zeytinburnu otelimiz tüm sağlık çalışanlarına hizmet verecektir. 

Accor Otel Grubu, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında başta sağlık çalışanları olmak üzere çalışanlarına, ortaklarına ve topluma destek vermektedir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Novotel Zeytinburnu

AKFEN GYO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Değerli Kamuoyunun Dikkatine;

13 Nisan 2020 Pazartesi akşamından itibaren çeşitli basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan haber ve yorumlara neden olan üzücü olay hakkında açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Akfen Holding şirketlerinden Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), uluslararası zincir otel işletmecisi olan Accor ile stratejik işbirliği kapsamında 2007 yılından itibaren Ibis ve Novotel markaları altında şehir oteli projeleri geliştirmektedir. Accor Grubu, Akfen GYO’nun Türkiye’de sahip olduğu 15 mülkü otel olarak işletmek üzere kiralamıştır.

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Novotel binası da Accor Grubu ile yapılan anlaşma çerçevesinde olup, 2007’den itibaren otel işletilmek üzere Accor’a kiralanmıştır.

Dün yaşanan üzücü olayın ardından ivedilikle Fransa'daki Accor Grubu yönetimi ile temasa geçilip, konuyla ilgili hassasiyetimiz iletilmiştir. Bunun üzerine Accor Grubu sağlık personeline hiçbir müşteri ile temas etmeyecekleri Ibis Zeytinburnu otelini tahsis etmiştir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, korku ve paniğe neden olan koronavirüs salgınına karşı toplum sağlığını kendi yaşamlarının önünde tutan, gecelerini gündüzlerine katarak kahramanca görev yapan sağlık çalışanlarının gösterilebilecek en büyük saygıyı görmelerini hak ettiklerini düşünüyoruz.

Bu nedenle geçen hafta yine sahibi olduğumuz Eskisehir’deki Ibis Otel’in sağlık personelinin kullanımına yönelik açılması yönündeki talebimizi Accor Grubu'na ileterek, bu otelin açılması sağlanmıştır. Aynı zamanda Kayseri’deki otel de sağlık personelinin hizmetine sunulmuştur.

Saygılarımızla,

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı


 

Son Güncelleme: 14.04.2020 17:14
Anahtar Kelimeler:
Novotel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.