Nurullah Sağlam: Kasımpaşa maçında tek düşüncemiz kazanmak olacak

18 Ekim 2012 Perşembe 12:31
Nurullah Sağlam: Kasımpaşa maçında tek düşüncemiz kazanmak olacak






MERSİN (CİHAN)- Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Kasımpaşaspor maçında tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu belirtti. Futbolculardan Nobre ise Kasımpaşa'nın gücünü bilerek maça hazırlandıklarını söyledi.

Mersin İdmanyurdu hafta sonu karşılaşacağı Kasımpaşaspor maçı hazırlıklarını Macit Özcan Spor Tesislerinde sürdürdü. Teknik Direktör Nurullah Sağlam'ın nezaretinde gerçekleşen antrenman ısınma koşusu ile başladı. Oyuncular adaptasyon hareketlerinin ardından 5'e 2 top kapma çalışması yapıldı. Ana bölümde yarı saha çift kaleli jokerli kontrol pas oyunu oynandı. Çalışma soğuma egzersizleriyle bitirildi. Milli takımda olan Ben Yahia, Sehiç ve Cengiz'in bu gün Mersin'de olması bekleniyor. Teknik Direktör Nurullah Sağlam antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada hafta sonu lige ciddi bütçelerle giren bir ekibe karşı oynayacaklarını hatırlattı.Rakiplerinin çok kaliteli bir kadro kurduğunu ifade eden Sağlam, Son aldığımız bir habere göre kötü olan zemin yeni çimle değiştirilmiş. Umut ediyorum ki, sorunsuz bir zemin üzerinde kora kor bir mücadele içerisinde oluruz. Bütün düşüncemiz diğer maçlarda olduğu gibi kazanmak üzerine olacak. Ama tabi zorlu bir müsabaka zorlu bir rakibin bizi beklediğini de biliyoruz. Onlarda yeni hocaları ile birlikte kazanma düşüncesi içinde olacaklar, ortaya güzel bir maç çıkacak. şeklinde konuştu. Lige verilen arada şikayet ettikleri konsantrasyon eksikliğinin giderilip giderilmediği şeklindeki soruya Sağlam, Şuana kadar istikrarlı bir grafik çizilmedi. Çok iyi oynadığımız kazanamadığımız müsabakalar da oldu iyi oynamadığımız pozisyon verdiğimiz maçlarda oldu. Ama geride kalan 7 hafta içinde biraz şanslı olsaydık 3 yada 4 müsabakayı kazanabilirdik. Bundan sonraki periyot içerisinde kazanmaya alışan bir takım olacağız. cevabını verdi.

İYİ YADA KÖTÜ TAKIM YOK İYİ MOTİVE OLAN TAKIM VAR

Ligde iyi yada kötü takımın olmadığını o gün daha fazla inanan daha fazla motive olan takımın bulunduğunu anlatan Sağlam şöyle devam etti: Geride kalan müsabakalar içinde en iyi oynadığımız müsabakalar Trabzonspor ve Fenerbahçe maçları. İki maçı çok iyi oynadık kazanabilirdik ama maalesef olmadı. O günkü şanssızlık belki de bu sonucu ortaya çıkardı. İyi motive olduğumuzda hepsini kazanabiliriz. İyi motive olmadığımızda hepsini kaybedebiliriz de. Ülkesinin milli takıma çağrılan oyuncularının takımın performansını etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki soruya Sağlam şöyle cevap verdi: Ben Yahia Afrika kupasına gittiğinde 6-7 hafta oynamamıştı. Yahya'nın eksikliğini hissettik o dönemde. Ancak şu periyotta Ben Yahia, Şehiç ve Cengiz Kasımpaşa maçı öncesi dönecekler ve onların da katılımı ile tam kadro olarak hazırlanacağız. Yattara sıkıntılı bir durumda onun dışındaki herkes oynayabilecek durumda. Bir gazetecinin ilk yarıyı kaç puanla tamamlayabileceklerini sorması üzerine Sağlam 20 ile 25 puan arasında ligin ilk yarısını tamamlamak lazım. Bu puan ikinci yarıda rahat nefes alan bir takım hüviyetine bizi bürür. Çünkü gittikçe pekişen gelişen anlayışımız var. cevabını verdi.

BEN OLSAM NOBRE'Yİ MİLLİ TAKIMDA DEĞERLENDİRİRDİM

Futbolcularından Mert Nobre'nin spor yazarları arasında milli takıma çağrılacağı yönünde konuşmaların geçtiği hatırlatılması üzerine Sağlam, Abdullah hoca benim çok sevdiğim bir arkadaşım. mutlaka böyle bir düşüncesi olursa bizimle paylaşır. Bizimde böyle bir düşüncemiz olursa Abdullah hocayı arar konuşuruz ama bunu basın yoluyla yapmak bize yakışmaz. Aradığımızda çok rahat ulaşabileceğimiz bir teknik adam. Böyle bir düşüncemiz olursa paylaşırız. dedi
Sağlam siz Milli Takım Teknik direktörü olsanız böyle bir futbolcuyu değerlendirir miydiniz şeklindeki soruya ise Nobre gerçekten çok önemli ve kaliteli bir oyuncu, ama en azından Nobre'yi Abdullah Hoca'da tanıyor. Benim mantalitem olsa Nobre'yi değerlendirirdim ama Abdullah Hoca'nın değerlendirir yada değerlendirmez bu onun fikri. Saygı duyarım kendisine. şeklinde konuştu.

NOBRE: KASIMPAŞA'NIN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ

Futbolculardan Mert Nobre ise Kasımpaşa'nın gücünün farkında olduklarını söyledi. Rakiplerinin kendilerinin aksine sezona çok iyi bir başlangıç yaptığını hatırlatan Nobre, Biz istediğimiz başlangıcı yapamadık. Kasımpaşa'nın gücünün farkındayız ancak bizim takımımızın kapasitesi belli. Güçlü bir takım olduğumuzu biliyoruz. Bu yüzden elimizden geleni yapmaya çalışacağız. ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'ye transferinin konuşulduğu hatırlatılması üzerine Nobre, Böyle söylentiler her zaman olur, ama benim ağzımdan duymadığınız takdirde bunlara asla inanmayın. dedi.Her maçta gol atmayı istediğini kaydeden Nobre, Bayram öncesi Mersin taraftarına böyle bir hediye vermek isterim. Ama şu anda takımımızın içinde bulunduğu durum nedeniyle kimin gol atacağı önemli değil maçı kazanmamız önemli. diye konuştu. Fenerbahçe'den ayrılan Alex konusuna ve Brezilya'ya transfer olacağı söylentileriyle ilgili de haberlere de değinen Nobre, şunları söyledi: Yaklaşık ben bir haftadır Alex'le görüşmüyorum. Şu anda benim düşüneceğim tek şey Kasımpaşa maçı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.