Obama, Romney'den rövanşı aldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 10:43
Obama, Romney'den rövanşı aldı






NEW YORK (CİHAN)- ABD Başkanlık seçimlerinde son derece önemli bir yer tutan tartışmaların ikinci bölümünde ABD Başkanı Barack Obama ve Cunhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney kozlarını paylaştı. Başkan Obama'nın geçen tartışmaya kıyasla son derece atak ve etkili bir profil çizdiği gözlendi.

90 dakikalık tartışmada, Obama rakibi Romney'in ticari kayıtlarından, çeşitli konulardaki çelişkili açıklamalarına sert bir şekilde atıfta bulundu. Obama, kapanış konuşmasında Romney'in ne denli dindar ve aile değerlerine önem verdiğine atıfta bulunmasının ardından, Romney'in kapalı kapılar ardında başka türlü konuştuğunu savundu. Obama, Romney'in Amerikan halkının yüzde 47'sinin federal gelir vergisini ödemek istemediğini söylediğini ortaya çıkaran Mayıs ayında bir seçim yemeği sırasında çekilen videoya atıfta bulundu. Kapanış konuşmasını Obama yaptığı için, Mitt Romney Obama'nın şu ana dek gündeme getirmediği bu konuya yanıt verme şansı bulamadı.

Obama, Hoftsra Unıversitesi'nde gerçekleştirilen bu tartışmada iki kez Mitt Rommey'in söylediklerinin gerçek olmadığını belirgin bir şekilde ifade etti. Mitt Romney, Obama'nın suçlayıcı uslubuna karşı daha çok savunmada kalırken, genel olarak Obama'nın en zayıf olduğu ekonomi politikalarına atıfta bulundu.

Zaman zaman tartışmanın kızıştığı anlarda, moderator Candy Crowley birkaç kez konuşmacıları uyarmak zorunda kaldı.

Tartışmanın önemli konularından biri de Libya'da ABD Büyükelçisi ile birlikte 5 Amerikalı güvenlk görevlisinin ölümü ile sonuçlanan saldırı konusu oldu. Mitt Rommey, Obama'nın söz konusu saldırıyı bir terör saldırısı olarak tanımlayamadığını, bunu bir protesto eyleminin sonucu olarak gerçekleşmesi olarak algıladığını iddia etti. Obama ise olaydan hemen sonra Rose Garden'da yaptığı konuşmada söz konusu menfur olayı, 'active terror' (aktif terör) olarak tanımladğını söyledi. Mitt Romney ise ABD Başkanı'nın bu ifadeleri gerçekten kullanıp kullanmadğını ısrarlı bir şekilde sorguladı.

ABD televizyonları uzun sure Obama'nın Libya saldırısından sonra Rose Garden'da aslında ne dediğini tartıştı. Tartışmadan hemen sonra yapılan anketlerde Başkanlık tartışmalarının ikinci bölümünde Obama'nın daha başarılı olduğu ortaya çıktı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.