ODTÜ Rektörü: Yeni yol için 18 yıl önce arazimizi verdik

23 Ağustos 2011 Salı 13:08
ODTÜ Rektörü: Yeni yol için 18 yıl önce arazimizi verdik






Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, son günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası tarafından dillendirilen üniversite içinden yol geçirilmesiyle ilgili tünel yol konusuna açık olduklarını söyledi.Rektör Acar, son günlerde tartışılan 'ODTÜ'den yol geçirilmesi' konusu hakkında Rektörlük toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Rektör Acar, ODTÜ'nün 18 yıl önce Anadolu Bulvarı'ndan Konya Yolu'na bağlayacak kısmı, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne terk ettiklerini belirterek, ODTÜ içinden geçecek ikinci bir öneriye karşı çıktıklarını vurguladı. Acar, Bilkent istikametinden Eskişehir Yolu'na paralel olarak yapılması planlanan ve üniversiteyi ikiye bölecek olan yolu hiçbir zaman kabullenmeyeceklerinin altını çizdi.Yol konusunda Büyükşehir Belediyesi, ASO ve ATO'nun demeçlerinin olduğunu hatırlatan Acar, Biz bu konuda kişilerin eksik ve yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. ATO Başkanı Salih Bezci'yi davet ettik, yol konularını konuştuk. Bizim söylediklerimize katıldı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile de bayramdan sonra görüşeceğiz. dedi.Rektör Acar, 1993 yılında ODTÜ arazisi içinden Konya Yolu'na bağlanacak yeni bir yol için Karayolları'na arazilerin devredildiğini belirterek, 18 yıldır bu yolun yapılmamasının sorumlusu ODTÜ değildir. Bu yola hiçbir zaman karşı çıkmadık. şeklinde konuştu.Acar, Bilkent kavşağından itibaren ODTÜ'nün içinden geçmesi düşünülen yolun ise hem bölge idare mahkemesi hem de Danıştay tarafından ODTÜ'nün lehine sonuçlandığını hatırlattı. Yolun mülkiyetinin ODTÜ'ye ait olduğunun altını çizen Rektör Acar, Bu yol, ODTÜ kampusunu ikiye bölmektedir. Bölge idare mahkemesi de Danıştay da böyle bir yolun şehircilik ilkeleriyle bağdaşmasının mümkün olmadığı, üniversitede can ve mal riski oluşturduğu gerekçeleriyle iptal etti. şeklinde konuştu. Rektör Acar, ODTÜ kampusunun bölünmesinin kabul edilemez olduğuna değinerek doğal ve arkeolojik sit alanları karşısında hassas olduklarını ve bunların dışındaki çözümlere açık oldukları mesajını verdi. Rektör Acar, tünel yol ile ilgili gelecek projelere de açık olduklarını kaydetti.
EYMİR, HER ZAMAN HALKA AÇIK
Eymir Gölü konusuna da değinen RektörAcar, Eymir Gölü'nün yıllardır Ankaralılara açık olduğunu, sadece araç girişine kısıtlama getirdiklerini söyledi. Rektör Acar, Büyükşehir Belediyesi ile üniversite arasındaki imar tartışmasının da mahkeme kararıyla üniversite lehine sonuçlandığını hatırlattı. Rektör Acar, Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında ODTÜ'nün içindeki 45 bina grubunu yıkma kararı aldığını kaydederek, belediye tarafından verilen 2 milyon TL'lik cezanın 45 ayrı mahkeme kararıyla lehlerine sonuçlandığını söyledi. Eymir Gölü'nü de dahil eden yeni bir koruma amaçlı imar planının ODTÜ tarafından hazırlandığını ve Ramazan Bayramı'nın ardından Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edileceğini belirten Rektör Acar, Büyükşehir Belediyesi'nden de yasal ve meşru çizgiler içinde kalmalarını istedi. Rektör Acar, ODTÜ'nün 1994 yılından bu yana da imar planının olduğunu sözlerine ekledi.Basın toplantısı öncesinde de ODTÜ Şehir ve Bölge Planlamacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Baykan Günay, ODTÜ arazisinin kuruluşundan itibaren olan süreci hakkında bilgilendirdi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.