Öğrenciler minik kardeşlerinin okulunu boyadı, kötü alışkanlıkları anlattı

20 Aralık 2011 Salı 14:32
Öğrenciler minik kardeşlerinin okulunu boyadı, kötü alışkanlıkları anlattı






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulaması Dersi' kapsamında etkinliklerde bulundu. Öğrenciler Alaplı ilçesinde bir okulun boyasını yapıp kırtasiye ihtiyaçlarını karşılarken, diğer bir grup da minik kardeşlerine kötü alışkanlılarının zararlarını birlikte hazırladıkları tiyatro ile anlattı.Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler 3. sınıf öğrencileri ile Türkçe öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulaması Dersi' kapsamında Ereğli ve Alaplı'daki ilköğretim okullarında minik kardeşleri ile bir araya geldi. Yapılan etkinliklerde öğrencilere yardım edilirken, sergilenen tiyatro oyununda zararlı alışkanlıklardan uzak durulması için gerekenler konusunda uyarılar yapıldı. Türkçe öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ders kapsamında Alaplı Aşağıdağ Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin öğrenim gördüğü okulu boyadı. Kırtasiye setinden, ihtiyaç duyulan kitaplara kadar temin eden öğrenciler beden eğitimi için gerekli olan top ve spor malzemelerini de öğrencilere teslim etti. Uygulama ile ilgili olarak arkadaşları adına bir konuşma yapan Muhammet Polater, Dersimiz kapsamında Alaplı Aşağıdağ Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldik. Onlarla bir arada kaldığımız süre içerisinde çok güzel vakit geçirdik. Bizlerde mezun olduğumuz da öğretmen olarak küçüklere ders verecek ve onları hayata hazırlamaya çalışacağız. Bu uygulamayı yaptığımızdan dolayı arkadaşlarım ve ben çok mutluyuz. dedi. 

YEŞİLAY HAFTASINDA KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR ANLATILDI
Diğer taraftan ise Sosyal Bilgiler öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Erkan Atılgan, Mehmet Işık, Ayla Ayyıldız, Cüneyt Özbilen ve Bedriye Gül Bektaş da aynı ders kapsamında Ören İlköğretim Okulu 5-A sınıfı öğrencileriyle tiyatro gösterisi hazırladı. Öğrencilerin hazırlanmasında birebir yardımcı olan öğrenciler, Yeşilay Haftası çerçevesinde öğrencilerin kötü alışkanlıklarından uzak durması amacıyla 'Yeşilay Kahramanları' isimli oyunu sergiledi. Eğitim Fakültesi spor salonunda sergilenen oyunu öğrenciler, veliler ve okul idarecileri de izledi. Yeteneklerini tiyatro oyununda sergileyen minik öğrencilerin sevinçlerine ortak olan üniversite öğrencilerinden Erkan Atılgan, Bu çok güzel bir mutluluk. Ören İlköğretim Okulu öğrencileri ile geçirdiğimiz hoş vakitlerin ardından böyle bir oyun sergilemeleri bizleri memnun etti. Zararlı alışkanlıkları sergilediğimiz oyunumuzdan sonra öğrencilerin daha da bilinçlendiğini düşünüyoruz. Oyun sonrasında da öğrencilerle görüşmeye, onları ziyaret etmeye gideceğiz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.