Öldürülen Dr. Arslan'ın davası başladı, aile zanlı için yaş tahsisi isteyecek

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:46
Öldürülen Dr. Arslan'ın davası başladı, aile zanlı için yaş tahsisi isteyecek






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep'te nisan ayında bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan cinayetinin zanlısı M.G., ilk duruşmasına çıktı. Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesinde, doktorlar adliye önünde toplandı. Arslan'ın meslektaşları, davanın sağlıkta şiddetin dönüm noktası olması gerektiğine vurgu yaptı. Öldürülen doktorun eşi Sibel Arslan da zanlının 18 yaşın altında olduğu iddiasına inanmadıklarını, bunun için yaş tahsisi isteyeceklerinin altını çizdi.

Gaziantep Adalet Sarayı önünde toplanan doktorlar, duruşma öncesinde ellerindeki pankartlarla sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Burada bir açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Beyazıt Bilgin, En kısa vadede hem Sağlık Bakanlığı hem de TBMM Araştırma Komisyonu'nda dile getirdiğimiz hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Alınacak önlemlerde samimi olunmasını ve sonuç alınmasını istiyoruz. Bütün bunlar yapanların yanına kar kalmasın istiyoruz. diye konuştu.

Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Savaş Gürsoy da davanın sağlıkta şiddetin dönüm noktası olması gerektiğine dikkat çekti. 'Başka Ersinlerin ölmemesi gerekir' diyen Gürsoy, Meclis çatısı altında sağlıkta şiddetle ilgili kurulan komisyondan da bunu önleyecek yasa tasarısı beklediklerinin altını çizdi. Gürsoy, sağlıkta şiddete bağlı olarak hayatını kaybeden kişilerin özlük haklarının da korunması noktasında yasal düzenleme beklediklerini kaydetti.

ERSİN ARSLAN'IN EŞİ: YAŞ TAHSİSİ İSTİYORUZ

Öldürülen Doktor Arslan'ın eşi Sibel Arslan da burada yaptığı konuşmada Eşimi öldüren şahsın 18 yaşında olduğu iddia ediliyor. Bunun arkasına sığınılarak cezanın hafifletilmesine çalışılıyor. Ama ben bir hekim olarak 18 yaşın altında olduğunu düşünmüyorum. Hatta bu konuda ön araştırma yaptık. Zaten bunu mahkemede de dile getireceğiz. Yaş tahsisi isteyeceğiz. Kesinlikle 18 yaş altında olduğunu düşünmüyoruz. ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından, doktorlar davayı takip etmek için Gaziantep Adalet Sarayı'na girdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.