Ömer Çelik | S-400 değil, terör örgütüne verdiğiniz desteği konuşalım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ile ABD arasındaki kriz hakkında açıklama yaptı, Çelik 'ABD ile esas konuşulması gereken şey S-400 değil, YPG'ye verilen destektir' dedi..

12 Nisan 2019 Cuma 18:34
Ömer Çelik | S-400 değil, terör örgütüne verdiğiniz desteği konuşalım






Ömer Çelik | S-400 değil, terör örgütüne verdiğiniz desteği konuşalım


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti MKYK'sının ardından açıklamalarda bulunuyor. Çelik, ABD'nin Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına ilişkin açıklamalarını yorumlayan Çelik, "Bize göre Türk - Amerikan ilişkilerinde esas konuşulması gereken mesele S-400 değildir. Türkiye, bir NATO üyesi olarak müttefiklerinden yardım görmemiştir, sonra egemen bir ülke olarak kendi işine bakmıştır" dedi.


Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Rusya'nın batıdaki imajı kullanılarak Türkiye'ye karşı propaganda yürütülüyor.

- YPG'lilerle Amerikan askerlerinin fotoğrafı var.

- Bize gönderilen Patriot'ların çekildiğini gördük, halbuki çekildiği zamanlarda Türkiye'ye yönelik terör tehdidi daha da artmıştı.

- Türkiye öncelikli olarak müttefiklerinden savunma sistemi, Patriot almak istedi ama olmadı. Biz S-400 için Rusya ile anlaştıktan sonra ABD'nin Patriot teklif etmesi makul değildir.

- Türkiye NATO'nun kritik bir üyesidir. Türkiye'nin müttefikliğini tartışmak NATO'yu tartışmaktır.

- NATO'nun F-35 maddesi yok, 5. maddesi var.

- Bütün NATO güvenliğine katkı sağlayacak F-35 Projesi açısından Türkiye'nin sorgulanması demek, NATO'nun bütün ortak projelerinin ve ortak güvenlik anlayışının sorgulanması demektir. 

- Türkiye ile ABD arasında güvene dayalı bir ilişki vardır. Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin müttefikleriyle ilişkileri daha fazla önem kazanacaktır.

- Sudan'dan beklentimiz, halkın demokratik taleplerinin yerine getirilmesi ve ülkenin iç savaşa girmemesidir. Bu derece köklü ve tarihi bir ilişkilerimiz olan Sudan halkının demokratik taleplerinin karşılanmasını istiyoruz. Sudan halkının taşepleri bizim taleplerimizdir.
 

Son Güncelleme: 12.04.2019 23:40
Anahtar Kelimeler:
S-400
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.