OMÜ yabancı öğrencisine Türkçeyi kendisi öğretecek

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:05
OMÜ yabancı öğrencisine Türkçeyi kendisi öğretecek






SAMSUN (CİHAN)- Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen ve vizyonunu bu yönde geliştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yabancı öğrenci sayısını arttırmak için Türkçe Öğretim Merkezi kuracak.

Kentte görev yapan ajans temsilcilerini ziyaret eden OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, burada yaptığı konuşmasında OMÜ'nün dışa açılması ve bir dünya üniversitesi olması için çalıştıklarını söyledi. Samsunlularla üniversitesinin arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri daha da ileriye taşımak için çaba gösterdiklerini belirten Şişman, bunun yanı sıra üniversitenin dışa açılması içinde projeler ürettiklerini hatırlattı.

Üniversitemizde bu dönem dünyaya açılma konusunda yapılması düşünülen bazı projeler ve faaliyetler olacak diyen Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, bunlardan bir tanesi olan Türkçe Öğretim Merkezi' nin OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından şuan kurulma hazırlığında olduğunu belirtti.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın yeni dönemindeki vizyonunun, üniversitede bulunan yaklaşık bin 500 yabancı uyruklu öğrenci sayısını hızla arttırmak olduğunu ifade eden Bekir Şişman, Bize gelen yabancı öğrenci sayısı arttıkça bunların Türkçe öğrenim ihtiyaçları da artacak demektir. Bize gelen öğrenciler Türkçeyi bir başka üniversitede veya TÖMER'de öğrenip geliyorlardı. Biz de bundan yola çıkarak öğrencilerin başka illere gitmesini önlemek için başta 4 yıllık lisans öğrenimini yapacak öğrenciler olmak üzere onlara kendi bünyemizde kuracağımız Türkçe Öğretim Merkezi (OMÜTÖM)' nde Türkçe öğreteceğiz. Bu merkezde sadece bizim kendi öğrencilerimize değil başta çevre illerdeki üniversitelerin öğrencileri olmak üzere tüm yabancı öğrencilere hizmet verilecek. Buradaki eğitimlerin sonunda denklik yapıldıktan sonra her yerde geçerli olacak olan sertifikalar verilecek. Biz ilk etapta yabancı öğrenci için kuracağımız merkezimizde isteğe bağlı olarak yabancı diplomat ve idari personellerine de buralarda Türkçe eğitimi verilecek. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.