OPEC karamsar bir tablo çizdi; üretim aynı kalacak

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:46
OPEC karamsar bir tablo çizdi; üretim aynı kalacak






VİYANA (CİHAN)- Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı´nın (OPEC) Viyana´da yapılan toplantısında bir araya gelen petrol bakanları, mevcut üretim kotalarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Bu kararla 12 üyeden oluşan OPEC´in günlük üretimi 30 milyon varilde kalacak. Toplantıda Genel Sekreter El Badri'nin görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildi.

Toplantı sonrası konuşan OPEC Genel Sekreteri Abdalla Salem El-Badri 2013 yılının zorlu bir yıl olacağını ifade ederek, Dünya ekonomisi iyi durumda değil, özellikle Avrupa´daki kriz ciddi güvensizlikleri beraberinde getiriyor. ifadelerini kullandı.

İki dönemdir Genel Sekreter olarak görev yapan Libyalı El Badri´nin görev süresi yeni bir adayın isminde anlaşılmaması üzerine bir yıl daha uzatıldı.

Üretim kotalarına ilişkin bir sonraki toplantının 31 Mayıs 2013´de yapılacağı açıklanırken, karteldeki kimi üyelerin üretim kısılması ile fiyat artışı sağlanması yönündeki taleplerinin en büyük üretici olan Suudi Arabistan tarafından kabul görmediği belirtiliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.