Orduspor Başkanı Türkmen: Anelka'nın transferi Orduspor için imkansız değil

24 Ağustos 2011 Çarşamba 11:24
Orduspor Başkanı Türkmen: Anelka'nın transferi Orduspor için imkansız değil






Orduspor'un Chelsea'de forma giyen dünyaca ünlü yıldız Anelka ile ilgilendiği haberi ulusal basında geniş yer bulurken, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, bu transferin Orduspor için bahsedildiği gibi imkansız bir transfer olmadığını açıkladı.
Ulusal basında geniş yer bulan "Orduspor Anelka'yı İstiyor" haberleri üzerine bazı kesimler bu transferin imkansız olacağını düşünürken, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen aksine bu transfer için ciddi girişimlerde bulunduklarını ve olumlu sonuç aldıklarını açıkladı.
CihantvNetwork bünyesinde düzenlenen GündemARTISpor programına telefonla bağlanan Başkan Nedim Türkmen, Chelsea'da forma giyen Nicolas Anelka transferi ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Türkmen, teklifin Anelka'nın aynı zamanda menejeri de olan abisinden geldiğini belirterek, "Biz bugüne kadar transfer edemeyeceğimizi düşündüğümüz hiçbir futbolcu ile ilgili girişimde bulunmadık.'' diye konuştu.
Orduspor Başkanı olarak ekibiyle, teknik heyetiyle hep büyük düşündüklerini de belirten Nedim Türkmen, ''Hedeflerimizi de ona göre belirledik. Anelka ile ilgilendiğimizi açıkladığımızda belki Orduspor için bu transferin imkansız olacağı düşünülmüş olabilir ancak Orduspor için imkansız diye birşeyin olmadığını, hiçbir futbolcunun adının Orduspor'un üstünde olmadığını hatırlatmak isterim.'' diyerek şöyle devam etti:
''Pazar günü yurt dışından menejerlar aracılığı ile bize Chelsea kulübünün Anelka ile yollarını ayırmayı düşündüğü iletildi ve Anelka ile ilgilenip ilgilenmeyeceğimiz soruldu. Bu teklifi bize Anelka'nın aynı zamanda abisi de olan menejer yaptı. Biz de her kulüp gibi Nicolas Anelka gibi bir dünya yıldızını kulübümüzde görmek isteyeceğimizi belirterek, kendi temsilcimizi futbolcuyla görüşmeye gönderdik.
Kulüp temsilcimiz Anelka ile bir araya gelerek yemek yedikten sonra kendisine teklifimizi iletti. Hatta görüşmeden Anelka, kulübümüzün kendisini istiyor olması ile ilgili çıkan haberleri internetten gördüğünü ve çok memnun olduğunu dile getirdi. Biz kendisine Orduspor Kulübü olarak yıllık 2.5 Milyon Euro'luk bir teklif sunduk.''
Anelka'nın kendisine Orduspor'un yaptığı tekliften memnuniyet duyduğunu, şartlar uygun olursa tekrar Türkiye'ye gelebileceğini ve Türkiye'de futbol oynayabileceğini belirttiği de iddia edildi.
Başkan Nedim Türkmen, Anelka kararı ile ilgili olarak yapılan görüşmede paranın da konuşulduğunu söyledi. Türkmen, Anelka'nın kendilerinden yıllık 4 milyon Euro talep ettiği ve bonservis konusunu da Chelsea kulübü ile kendisinin çözeceğini söylediğini belirterek, şöyle devam etti:
''Bir taraftan bu transferle ilgili görüşmelerimiz, diğer taraftanda da bu transferin gerçekleşebilmesi için finansal kaynak ve sponsor arayışlarımız sürüyor. Hedeflerimiz ortada ve bu doğrultuda biz Anelka'yı Orduspor'a getirmek istiyoruz. Orduspor'u daha üst seviyelere çıkartmak için sadece bizlerin çabası yeterli değil. Her zaman dile getirdiğim gibi Ordu insanının, iş adamlarının ve Orduspor taraftarlarının takımlarına destek olması ve sahip çıkması gerekiyor."

26 YILDIR GERÇEKLEŞTİRİLEMEYEN HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Hedeflerinin büyük olduğunu ve her zaman büyük düşündüklerini belirten Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor taraftarlarının kendilerine inanmalarını, takımlarına destek olmalarını ve artık büyük düşünmeleri gerektiğini sözlerine eklerken, yapılan transferlerle ilgili olarak ise şu açıklamada bulundu.
"Biz 3 yılda Orduspor'u Süper Lige taşıyacağız derken, bize bunu asla başaramayacağımızı söyleyenler olmuştu. Ancak 26 yıldır gerçekleşmeyen bu hayali, taraftarlarımız ve camiamızla birlikte 2 yıllık görev süremizde gerçekleştirdik. Şimdi aynı şekilde küçük düşünen insanlar, bizim koyduğumuz yeni hedeflere ulaşamayacağımızı söylüyor. Unutmamak lazım ki, inanmak başarmanın yarısıdır ve bunun en canlı örneğini hep birlikte geçen sezon yaşadık.''

60 MİLYON TL HARCADIK ÖNEMLİ İSİMLER ALDIK
Orduspor'un sezon öncesi bir çok yeni transferi kadrosuna kattığını da belirten Başkan Nedim Türkmen, ''Bugün Orduspor'un kadro değeri 60 Milyon TL'nin üzerinde ve geçtiğimiz sezona oranla 4 kat artmış durumdadır.'' diyerek şunları söyledi:
''Hedeflerimiz doğrultusunda Orduspor'a, geçtiğimiz sezon Braga forması ile UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamış olan Miguel Garcia'yı getirdik. Belçika'nın önde gelen kulüplerinden Club Brugge ve Standart Liege formaları ile bir çok kez Avrupa kupası maçlarında forma giymiş olan Wilfried Dalmat'ı transfer ettik. Fildişi Sahili Milli Takım oyuncusu Jacques Gosso, Fornezzi ve Ribeiro gibi yabancı oyuncuları Orduspor'a kazandırdı.
Bunun yanı sıra Sedat Bayrak, Yalçın Ayhan, Hakan Özmert, Abdullah Dereli gibi Süper Lig'de kalitesini ispatlamış önemli isimleri kadromuza kattık. Galatasaray'dan Emmanuel Culio ve Bogdan Stancu gibi kaliteli isimleri Orduspor'umuzun kadrosuna kazandırdık ve son hedefimiz Anelka.
Yapılan transferlere herkes şöyle bir göz atsın. Bu oyuncuların futbol kariyerlerine, geldikleri takımlara ve kalitelerine herkes bir baksın istiyorum. Biz asla Orduspor'a katkı sağlayacağına inanmadığımız bir oyuncuyu kadromuza katmayacağımızı daha öncede belirtmiştik ve transferlerimizi de bu doğrultuda gerçekletiriyoruz.
Benim her ne olursa olsun Orduspor Başkanı olarak Orduspor taraftarlarından istediğim tek birşey var o da maddi ve manevi olarak takımlarına destek olmaları, kombine bilet ve forma satışlarında kulübümüzün lisanslı ürünlerini tercih etmeleridir. Tabii bir de bizlere inanmalarıdır."
Bu arada Ankaragücü'nde forma giyen tecrübeli futbolcu Fatih Tekke ile bugün görüşeceklerini ve anlaşma sağlanırsa bu oyuncuyu da renklerine katacaklarını söyleyen Nedim Türkmen, ayrıca Anelka transferi gerçekleşmese bile yıldız bir oyuncuyu Orduspor'a kazandırabilmek için girişimlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Başkan Türkmen, Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon uygulamaya koyduğu play-off sisteminin Anadolu takımlarına yarar sağlayacağını da belirterek, ''Bu nedenle biz Orduspor olarak 24 kişilik takım kadromuzu 28'e çıkarma kararı aldık. Ligi 8. sırada bitirecek bir takımın da UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek şansının olmasının heyecanı ve çekişmeyi üst seviyeye çıkaracağına inanayorum.'' dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.