Org.Akar Rus ve ABD Genelkurmay başkanları ile görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın 'Zeytin Dalı' Harekâtı başlamadan önce RF ve ABD Genelkurmay Başkanlarının talepleri üzerine her iki mevkidaşı ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi.

20 Ocak 2018 Cumartesi 22:59
Org.Akar Rus ve ABD Genelkurmay başkanları ile görüştü






Org.Akar Rus ve ABD Genelkurmay başkanları ile görüştü


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı öncesinde karşı tarafların talepleri üzerine Rusya Federasyonu ve ABD Genelkurmay Başkanlarıyla telefonla görüştü.

TSK’dan yapılan bilgilendirmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Zeytin Dalı Harekatı başlamadan önce Rusya Federasyonu ve ABD Genelkurmay Başkanlarının talepleri üzerine her iki mevkidaşı ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptığı belirtildi.


TÜRK TANKLARI SURİYE’YE GEÇİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında Türk tankları Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye’ye geçiyor.
Akşam saatlerinden itibaren Kilis’e gelen tanklar ile fırtına obüs topları, Kilis’in Öncüpınar Sınır kapısı üzerinden geniş güvenlik önlemleri altında Suriye’ye geçiş yapıyor. Peyderpey tankların Suriye’ye geçişleri sürüyor.

ÖSO DOÇKALARIYLA AFRİN SINIRINDA

Hatay'ın Hassa ilçesindeki sınır noktasına Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Afrin harekatında kullanacakları doçka yüklü pikaplar konuşlandırıldı.
Afrin harekatı için sınır birliklerine tank sevkiyatı akşam saatlerinde de devam etti. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Hatay'daki bazı birliklere sevk edilen tanklardan 30’u, yüklü oldukları tırlarla birlikte Hassa ilçesinde sınırın sıfır noktasına geldi. 30 tanklık konvoya daha sonra zırhlı personel taşıyıcı araçlar da katıldı.

Tankların ardından ÖSO birlikleri de sınır noktasına sevk edildi. ÖSO askerleri, PKK'yı Afrin'de bitireceklerini söyledi. ÖSO askerlerinin Afrin operasyonunda kullanacakları doçka yüklü pikaplar da tırlarla sınır noktasına getirildi.

Son Güncelleme: 20.01.2018 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.