Osmaniye şehidini uğurladı: Ökkeş Özdemir toprağa verildi

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında ağır yaralanarak kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Ökkeş Özdemir'in Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.

09 Haziran 2016 Perşembe 23:35
Osmaniye şehidini uğurladı: Ökkeş Özdemir toprağa verildi






Osmaniye şehidini uğurladı: Gözyaşları sel oldu

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında ağır yaralanarak kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Ökkeş Özdemir'in Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.

Çağşak Köyü'nde oturan aileye acı haberi İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Baz ve askeri yetkililer verdi. Anne Meryem ile minibüs şoförü baba Muzaffer Özdemir, oğullarının şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Ökkeş Özdemir'in şehit olduğunu duyan yakınları, komşuları ve köylüler de eve akın etti. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. 4 çocuk babası Muzaffer Özdemir, gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti.

"CAN VERİR CAN ALIRIZ"

Ayşenur ile evli 8 aylık Alptuğ adında bir çocuk babası olan Ökkeş Özdemir'in 2 yıldır Mardin'de görev yaptığı belirtildi. Şehit polisin sosyal medya hesabında bir arkadaşıyla Türk bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafına yazdığı "Kim demiş hilal bıyıklılar eskide kalmış! Devlet ferman versin can da veririz, can da alırız" notu, okuyanları duygulandırdı.


"ŞEHİT OLURSAM GÖSTERİŞLİ TÖREN YAPILMASIN"

Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK terör örgütünün bombalı saldırısından ağır yaralanarak kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olan polis memuru Ökkeş Özdemir'in cenazesi, Adana Havaalanı'ndan alınarak memleketi Osmaniye'ye götürüldü. Şehidin cenazesi ilk önce merkeze bağlı Çağşak Köyü'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte yakınları gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı tören için Çağşak Köyü Mezarlığı'na götürüldü. Buradaki törene Osmaniye Valisi Kerem Al, milletvekilleri, Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Şehit polis Ökkeş Özdemir'in bir süre önce babası Muzeffer Özdemir'e bir vasiyette bulunarak, "Ben şehit olursam gösterişli tören yapılmasın. Sade bir törenle beni uğurlayın" dediği ortaya çıktı. Şehidin bu vasiyetini, namazdan önce köy imamı açıkladı.

"ŞEREFSİZLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Törende, metanetini korumaya çalışan şehidin Anakara'da görev yapan ağabeyi Astsubay Nurettin Özdemir, kardeşinin tabutunun bayrağını üç kere öperek, "Kardeşim arkandayım, ben geliyorum. Ben canımı vereceğim, senden sonra ben geleceğim kardeşim. Bekle kardeşim bekle beni. Kimselere yüzümüzü kara çıkartmayacağız, o şerefsizlere boyun eğmeyeceğiz kardeşim. Duy beni duy. Aslan parçanı da yetiştireceğim, peşinden o da geliyor. Ona nasıl olduğunu öğreteceğim, her şeyi göstereceğim ona. Söz olsun sana. Bayrağa andolsun" dedikten sonra tekrar bayrağı öptü.
Şehidin annesi Meryem, eşi Ayşenur ve kardeşleri de törende gözyaşı döktü. Anne Meryem Özdemir, oğlunun arkasından "Ben bu acıya nasıl dayanırım. Son kez yüzünü bir göreyim" diyerek ağıt yaktı. İl Müftüsü Ramazan Çortul'un cenaze namazını kıldırmasının ardından şehidin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.