Oylat Kaplıcaları´na üniversite desteği

13 Aralık 2012 Perşembe 15:51
Oylat Kaplıcaları´na üniversite desteği






BURSA (CİHAN)- Bursa´nın İnegöl ilçesinde bulunan Oylat Kaplıcaları´ndan daha iyi yararlanmak için Uludağ Üniversitesi ile İnegöl Belediyesi arasında protokol imzalandı. 'Termal Turizm Müşteri Potansiyelini Analizi: İnegöl Oylat Kaplıcaları Örneği' isimli proje ile termal turizmin geliştirilmesi planlanıyor.

İmza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, üniversiteye katkı sağlayan İnegöl'de görev yapan eski ve yeni belediye başkanlarına teşekkür etti. İnegöl'de eğitim veren meslek yüksekokuluna belediye başkanlarının her zaman destek verdiğini söyleyen Rektör Yardımcısı Karagöz, Bu projemizin de geçmiş dönemdeki başarılı projelerden biri olacağına inanıyorum. Bursa, turizm potansiyeli yüksek olan ama yeterince turist çekemeyen bir ilimiz. Sayın valimizin daha fazla turist gelmesi için büyük gayretleri olmuştur. Özellikle termal turizmini geliştirmesi açısından. Büyükşehir Belediye Başkanımızın keza çalışmaları var. Tabii İnegöl'de bir potansiyele sahip. Hocalarımız bu potansiyeli değerlendirmek için bu projeyi ortaya atmışlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor projenin hayırlı olmasını diliyorum. dedi.

BAŞKAN AKTAŞ: BU PROJE TURİZMİ ARTIRACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ilçelerinde faal olan iki sanayi bölgesinin bulunduğunu buralarda bin 500 firmadan oluşan mobilya sanayi bulunduğunu açıkladı. Bunun birçok ilde bulunmayan değer olduğunu kaydeden Aktaş, şunları söyledi: Takdir edersiniz ki bununla ilgili çok iş gücüne ve beyin gücüne ihtiyaç var. Yüksekokulumuz bu noktada gerçekten faydalı oluyor. Ben faydanın fakülte ile birlikte daha üst düzeye çıkacağına inanıyorum. Bu tür sosyal projelerle birlikte şehrimize ciddi azanımlar sağlayacağız.

Projenin yaşama geçirileceği Oylat'ın İnegöl'e 26 kilometre uzaklıkta bulunduğunu, Türkiye'deki birçok kaplıca gibi sorunlarının var olduğunu açıklayan Başkan Aktaş, yaşama geçirilecek bu projenin kendilerinin dışındakiler tarafından çok iyi bir şekilde görülüp değerlendirileceğini bununda turizm potansiyelini artıracağını sözlerine ekledi.

PROF. DR. CANBOLAT: BU PROJE OYLAT'A KATKI SAĞLAYACAK

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat da üniversitenin öğrenci yetiştirmek ve bulunduğu yörenin ekonomisini geliştirmek gibi iki işlevi bulunduğunu söyledi. Oylat Kaplıcaları'ndaki bu projenin çok geniş tutulması gerektiğine dikkat çeken Canbolat, Bu çalışma ile Oylat'a yeni bir ufuk getirip bilimsel anlamda katkılar sağlayacağız. Projenin çok faydalı sonuçlar vereceğine inanıyorum. dedi.

İnegöl Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı ise projenin Oylat'ın daha da gelişmesine İnegöl'ün ise var olan değerinin artmasına yol açacağını söyledi. Tören, proje sözleşmesinin imzalanmasıyla sona erdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.