"Özal'ın ölümü henüz kamu vicdanında bir yere oturmuş değil"

13 Aralık 2012 Perşembe 11:05






ANKARA (CİHAN)- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şüpheli ölümünün ardından Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapor konusunda henüz kamu vicdanının bir yere oturmadığını söyledi. Çelik, raporun vatandaşın kafasını karıştırdığı gibi kendi kafasını da karıştırdığını ifade etti.

Tv8'e konuk olan Çelik, Merhum Turgut Özal konusunda benim de kafam karıştı. Kalp kriziyle vefat etmediğini söylüyorlar, kalbinde bir problem yokmuş. Tamam, bunu geçelim. Cumhurbaşkanı'na otopsi yapılmamış. Herhangi bir vatandaş ile ilgili şüphe söz konusu olduğunda bile otopsi yapılır. Kanında 4 çeşit zehir çıkmış. Bu çevreden de alınabilirmiş. Hijyenik şartlarda yaşamayan herhangi bir gariban vatandaş da bu olabilir, ama Cumhurbaşkanından söz ediyoruz. DTT nerden gelip kanına giriyor anlayabilmiş değilim. Bu vatandaşın da kafasını karıştırdı, benim de kafamı karıştırdı. İster oy birliği, ister oy çoğunluğuyla karar versinler, bu mesele henüz kamu vicdanında bir yere oturmuş değil. ifadelerini kullandı.

TOKİ ile ilgili yolsuzluk anlamında bir tek dava açılmadığını dile getiren Çelik, CHP, MHP ve BDP'ye çağrıda bulunarak, TOKİ'de bildiğiniz bir yolsuzluk, usulsüzlük varsa bunu delilleriyle bize getirin, biz gereğini yapalım ya da savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bunu yapmıyorsanız siz denetim görevinizi, yapmıyorsunuz demektir. Elinizde hiçbir delil yokken insanlara yolsuzluk yaptı diye iftira atmak, yolsuzluktan daha beterdir. Muhalefete tekrar diyorum, hodri meydan. Mahkemeye mahsus gitmiyorlar ki konuşma devam etsin, çünkü giderlerse savcı delilsiz gittikleri için kovar. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.