Özbekistan pamuğu görücüye çıktı

18 Ekim 2012 Perşembe 12:34
Özbekistan pamuğu görücüye çıktı






TAŞKENT (CİHAN)- Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Pamuk Fuarı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te açıldı.
Özekspomarkaz'da düzenlenen fuarda, Özbekistan'da üretilen pamuk ve tekstil ürünleri sergileniyor. İki ayrı kapalı alanda düzenlenen fuarda davetliler beğeniye sunulan değişik kalitedeki pamukları yakından inceledi. Ülkede yetiştirilen pamuklardan numunelerin sergilendiği fuar yarın da açık kalacak.
Pamuğunun önemli kısmını Türkiye üzerinden dünya pazarına çıkaran Özbekistan, pamuk ihracatında ABD ve Hindistan'dan sonra yüzde 9 oranındaki payla üçüncü sırada yer alıyor. İç pazarı canlandırma adına, pamuk lifi ihracatını yıldan yıla azaltan Özbekistan'ın ortalama yıllık pamuk lifi ihracatı ise 800 bin ton dolayında seyrediyor. Özbekistan'da yılda üretilen ham pamuk miktarı, 3milyon 400 bin ton dolayında.
Özbekistan'ın pamuk ihraç ettiği ülkeler arasında; ABD, Türkiye, Mısır, Bangladeş, Güney Kore, Çin, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve bazı Avrupa ülkeleri bulunuyor.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.