Özel Kuvvetler Suriye'de operasyon düzenledi

Terör örgütü IŞİD'in Kilis'e yönelik füze saldırılarını durdurmak için özel kuvvetlere bağlı unsurların Suriye'de operasyon yaptığı ortaya çıktı. Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi.

08 Mayıs 2016 Pazar 13:35
Özel Kuvvetler Suriye'de operasyon düzenledi






Özel Kuvvetler Suriye'de operasyon düzenledi

Terör örgütü IŞİD'in Kilis'e yönelik füze saldırılarını durdurmak için özel kuvvetlere bağlı unsurların Suriye'de operasyon yaptığı ortaya çıktı. Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi.

Kilis'e yönelik DAEŞ saldırılarının artması Türkiye'yi harekete geçirdi. Türkiye sınırında bulunan Kilis'e gelen Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın ziyareti sonrası gündeme gelen önlem paketinde özel kuvvetlerin nokta operasyonlara başlaması da yer aldı.

KEŞİF VE HAZIRLIK

Bu seçenek çerçevesinde dün gece 01.30 sularında Kilis merkeze 13-14 kilometre mesafede, doğu yönünden Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi DAEŞ'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, çalışmanın füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık amacıyla olduğu bilgisi geldi.

GİZLİ TUTULUYOR

10 gün süren yoğun istihbarat ve hazırlık sürecinin ardından dün gece harekete geçen özel kuvvet timi, Sabah saatlerinde Türkiye'ye geri döndü. Operasyon 4 saat sürdü. Mahiyeti gizli tutulan operasyonda önceliğin Kilis'e atılan füze rampalarının bulunduğu bölgelerin temizlenmesi olduğu öğrenildi.

ABD VE RUSYA'YA BİLGİ

Tim, Suriye'ye giriş ve çıkışta güvenlik amacıyla farklı noktaları kullandı. Ayrıca timin bölgeye girmesinden önce ABD ve Rus askeri yetkilileri operasyonla ilgili bilgilendirildi. Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre TSK, DAEŞ'in saldırılarını bitirmek ve Kilis güneyinde güvenli bölge oluşturmak için bu operasyonlara devam edecek.

IŞİD'E BOMBA YAĞDI

Özel kuvvet timinin görevini tamamlayıp dönmesinin ardından DAEŞ'in ele geçirdiği Delha, Havar, Harcele, Barekatı ve Karaköprü köylerine 4 hava harekatı düzenlendi. Koalisyon güçleri ile yapılan ortak hedef tespit çalışmalarının ardından başlatılan operasyonlarda harekatlar saat 05:47'de, 06:13'de ve 07:41'de yapıldı. F-16 ve A-10'lardan oluşan Koalisyona ait uçakların düzenlediği hava harekatı sonucunda DAEŞe ait silah mevzileri ve barınma alanları imha edildi. İlk alınan görüntülerde 44 DAEŞ'li terörist öldürülürken çok sayıda DAEŞ'li teröristin yaralandığı tespit edildi. Savunma halindeki Suriyeli muhaliflerin yerleşim yerlerine yapılan saldırıların kesildiği belirtilirken DAEŞ'in bu bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. 4'üncü hava harekatı ise saat 11.45'te Karaköprü bölgesine Koalisyon F-15'leri ile yapıldı. Harekat sonucunda 4 DAEŞ'li terörist öldürüldü. 4 ayrı hava harekatında toplam 48 DAEŞ'li terörist öldürülmüş oldu. Akşam saatlerinde ise bu sefer Fırtına obüsleri Halep'in Azez ilçesine bağlı Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha bölgelerindeki DAEŞ hedeflerini vurdu. (Yeni Şafak)
Anahtar Kelimeler:
Özel Kuvvetler Suriyede
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.