Özürlü imtihanını kazandı işe başlayamadı

17 Ekim 2012 Çarşamba 12:46
Özürlü imtihanını kazandı işe başlayamadı






Kırıkkale İmam Hatip Lisesi mezunu engelli genç, özürlülük imtihanının kazanmasına rağmen işe başlayamadı. Evli olan ve annesi ile babasının evinde kalan genç, müezzinlik yapacağı günü iple çekiyor.

Doğuştan ortopedik engelli olan Adem Koç, ailesi ve kendi isteği ile 1994 yılında Kırıkkale İmam Hatip Lisesi'ne başladı. Okul sırasında kısa sürede arkadaşları arasında kendini kabullendirdi. Derslerinde başarı gösteren Koç, Arapça dersinde derece yaptığı için başarı belgesi verildi. Okulu bitiren Koç, bilgisayar ve muhasebe konularında da sertifika edindi. Geçtiğimiz aylarda kendi gibi ortopedik olan Hatice Koç (33) ile yaşamını birleştirdi. Eşinin desteği ile özürlülük sınavına girdi. Ardından sınavda kadrosu bulunan müezzinlik bölümünü birinci olarak kazandı. Ailesiyle büyük sevinç yaşayan Koç, ardından kazandığı belgeyi alarak görev yapacağı yeri öğrenmek için İl Müftülüğü'ne gitti. İl Müftülüğü'ne gelen Koç, burada müezzinlik-kayyım belgesi olması gerektiğini ve bu belgeyi almak içinde özürlü olmaması gerektiğini öğrenince büyük bir şok yaşadı. Koç'un sevinci kursağında kalarak evine geri döndü.

ÖZÜRLÜLER İMAM HATİBİ OKUMASIN MI?

Özürlülerin imam hatip okullarını okuduğu zaman hiçbir hakkının olmadığını savunan Adem Koç, Özürlülük sınavına girdim ve birinci sırada müezzin olmayı hak kazandım. Fakat özürlü olduğum için belge alamıyorum. O zaman niçin özürlü imtihanında müezzinlik-kayyımlık bölümüne yer verildi. Anlam veremiyorum. dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Koç, Başbakanım bizler de insanız. Bizimde müezzin olma hakkımız var. Devlette yük olmak istemiyorum. Kırıkkale'ye gelen ve programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Şahin'e durumu anlattım. Benimle ilgileneceklerini söyledi. Fakat uzun süre beklemememe rağmen bir sonuç çıkmadı. Tek isteğim kendim çalışıp aileme bakmak. diye konuştu.

Eşinin sınava büyük bir azimle çalıştığını anlatan Hatice Koç, Eşim sınavı kazanınca büyük bir mutluluk yaşadık. Mutluluğumuz uzun sürmedi. Eşimin en büyük isteği devlete yük olmaktan kurtulmak. şeklinde konuştu. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.