Pakdemirli: Savcının, zehir bilimcilerinden bilgi alacağını düşünüyorum

13 Aralık 2012 Perşembe 17:21
Pakdemirli: Savcının, zehir bilimcilerinden bilgi alacağını düşünüyorum






ANKARA (CİHAN)- Eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli, Adli Tıp Kurumu´nun, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yaptığı incelemeye ilişkin rapor ile ilgili, Adli Tıp Kurumu için ayıp bir şey. Ben tespit edemedim diyor Adli Tıp. Peki kasten öldürülmedi, zehirden ölmedi. Durup dururken düşüp ölüyorsa bunun sebebi bilinmez mi? diye konuştu. Pakdemirli, savcının toksikoloji (zehir bilimi) uzmanlarından ve başka kurumlardan bilgi alacağını düşündüğünü söyledi.

Adli Tıp Kurumu´nun açıklamasına göre, kurumda yeterince toksikoloji uzmanı olmadığı sonucunu çıkardığını kaydeden Pakdemirli, Burada herhalde yeterince toksikoloji uzmanları yok. Hangi zehirin hangi seviyede etkili olduğunu, hangi kiloya, hangi vücut yapısına, hangi yaşa etkili olduğu biliniyor. Bunlar bilimsel veriler. Bunları yazıp karşımıza bir rapor çıkarılırsa tamam diyeceğiz. Ama bu açıklamalara göre, benim kafamdaki soru işaretlerinin cevabı verilemedi. Bilgi kirliliği ile birlikte iş karışık olarak duruyor. şeklinde konuştu.

Merhum Turgut Özal´ın mezarının açılması ve yapılan incelemeler sonucu 4-5 farklı zehirin bulunduğunun açıklandığını anlatan Pakdemirli, Bu zehirler öldürür mü öldürmez mi? Öldürmüyorsa hangi literatürde hangi seviyede, hangi ülkenin stoklarında var. Zehirden öldü denilirse bu miligram olarak ifade edilmeli. Vatandaşın kafasında zehirlendiği ile ilgili bir şekil oluştu. Zehirlenmediğini ifade edebilmek için ciddi bilgiler koymak gerekiyor ortaya. Raporun tamamı okunmalı ve toksikoloji uzmanlarından ve başka kurumlardan savcılık bilgi alacak diye düşünüyorum. Raporun içinde, zehirlerin bulunduğu kaydediliyor. İnsan, bu zehirleri vücuduna nasıl alır. Örneğin bir kişi Amerikanyumu nasıl alır vücuduna. Dışarıdan mı verildi. 3-4 zehir deniyor. Belki her biri teker teker öldürücü olmayabilir ama biraraya geldiklerinde etkili olabilir. Bu, bilimsel bir mesele. Toksikoloji, zehir bilimi uzmanları oturacak bir şey söyleyecek. 75 milyon insan merak ediyor. açıklamasında bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.