Pakistan devlet nişanı Milletvekili Kayatürk'e verildi

24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:24
Pakistan devlet nişanı Milletvekili Kayatürk'e verildi






Pakistan Parlamentosunun teklifi ve Cumhurbaşkanı onayıyla 'Pakistan devlet nişanı' ödülü bu yıl AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'e verildi.
Ödülü Pakistan Ankara Büyükelçisinin telefonuyla öğrendiğini bildiren Kayatürk, ''Bu devlet nişanı çocuklarımın ve torunlarımın şeref duyacağı bir ödüldür'' dedi.
Pakistan'ın kurtuluş günü olan 14 Ağustos'ta 'Starai İmtiyaz' olarak adlandırılan Pakistan devletinin en büyük ödülü 'Pakistan Devlet Nişanının bu yıl aralarında Pakistan vatandaşlarının da yer aldığı 7 kişiye verildiği duyuruldu. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a insanlığa ve Pakistan'a yapmış oldukları yardım ve desteklerden ötürü verilen 'Pakistan Devlet Nişanı' ödülü bu yıl 7 kişinin arasında AK Parti Van Milletvekili, TBMM Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Burhan Kayatürk'e verilmesi uygun görüldü.
Kayatürk, haberi Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat'ın telefonuyla öğrendiğini ifade ederek, ''Telefonda 'sizi tebrik ederim. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız devlet nişanı size vermişler' deyince doğrusu çok sevindim. İnsanın takdir edilmesi ve ödül alması sevindirir. Pakistan'la ayrı bir hukuku olan ve değer veren biri olarak beni ayrıca gururlandırdı. Dünyanın en prestijli ödülü olan nobel ödülünü veya dünyanın başka bir ülkesinden başka bir ödül alsaydım bu kadar mutlu olmazdım. Bu nişan çocuklarımın, belki torunlarını şeref duyacağı bir ödüldür.'' dedi.
Pakistan, devlet nişanı ödüllerinin her yıl Pakistan'ın kurtuluş günü olan 14 Ağustos'ta meclisten geçerek açıklandığını anımsatan Kayatürk, bu ödüllerin Pakistan'ın milli günü olan 23 Mart günü Cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenecek törenle verildiğini kaydetti.

PAKİSTAN İLE BAĞLARIMI KOPARMADIM
Kayatürk, Pakistan'daki gerek eğitim gerek iş hayatı döneminde Pakistanlılarla çok iyi dostluğunun olduğunu ifade ederek, şunları vurguladı: ''Türkiye'ye döndükten sonra Pakistan ile bağlarımı koparmadım. Tarihten bu yana dost ve kardeş ülke olarak adlandırdığımız Pakistan'da 2005 yılında büyük bir deprem felaketi yaşadık. Sonrasında Taliban güçleri bazı bölgelerine girdi. En az deprem kadar bölgeye zarar verdi ve 2 milyona yakın insan yerlerinden oldu. Terör Türkiye'de olduğu her yerde bir bela ve sıkıntıdır. 2010'da yine Pakistan'da yaşanan büyük sel felaketinde neredeyse toprakların beşte biri sular altında kaldı. Bu mağduriyetler benim Pakistan'a karşı olan ilgimi ve hassasiyetimi artırdı. Türkiye'nin yaptığı yardım faaliyetleri içinde yer aldım. Muhtemelen devlet nişanı Pakistan'ın bu zor zamanında yaptıklarımız çalışmalardan dolayı uygun görülmüştür.''
Somali'de yaşanan insanlık trajedisiyle birlikte Başbakan Erdoğan'ın öncülüğünde ülke insanı büyük fedakarlıklar yaparak, oradaki insanlara yardımları devam ettirdiğini anımsatan Kayatürk, ''Somali ve Filistin'e yardımların devam etmesi lazım ama bu arada Pakistan'ı unutmamız gerekir. Pakistan zor günler yaşıyor. Pakistan, uluslararası bazı plan ve projelerin uygulanmak istendiği bir alan yapılmaya çalışılıyor. Pakistan'ı kurdan irade ve halk olan Hintli Müslümanlar Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu çok yardımı olmuştur. Onların hedefi Osmanlı hilafetini ayakta tutarak, Türkiye ve Türklere yardımcı olmaktı. Sadece o zaman değil yakın zamanda Marmara depreminde yardımımıza ilk Pakistanlılar koştu. Bütün uluslararası toplantılarda Türkiye'nin işaretine bakıyorlar. Gerçek manada İslam aleminin çok önemli ihmal edilmez bir evladı olan Pakistan'ı, Türkiye olarak unutmamız gerekir.'' şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.