Pamukkale Üniversitesi'nde test aracını koşu pistinde denediler

TV'lerde sık sık karşımıza çıkan otomobil reklamlarında yayınlanan kamu spotunda 'Bu görüntüler trafiğe kapalı alanda yapılmıştır' uyarısını Pamukkale Üniversitesi görevlileri yanlış yorumlamış olabilir mi? 

27 Mart 2023 Pazartesi 10:23
Pamukkale Üniversitesi'nde test aracını koşu pistinde denediler






Pamukkale Üniversitesi'nde test aracını koşu pistinde denediler

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Tesisleri son günlerde ilginç görüntülere sahne oluyor. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Tesisleri koşu pistinde antrenman yapan genç sporcular, sadece insanların bulunması gereken pistte, araç test sürüşüne izin verilmesi nedeniyle can güvenliklerinin tehlikeye atıldığını iddia ediliyor. Aynı üniversitenin Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen bir aracın testi için kullandıkları antreman pistinde sadece otomobil değil elektrikli bisikletlerle tur atanların da boy gösterdiği ifade ediliyor.

Denzli'de antrenman yapmak için PAÜ Spor Tesisleri koşu pistine gelen genç sporcular, hiç ummadıkları bir manzara ile karşılaştı. Koşu pistinde Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin prototip olarak hazırladıkları otomobilin test sürüşünün yapıldığını gören sporcular, yaşanabilecek bir kaza riski altında antrenman yapmak zorunda kaldı.


CAN GÜVENLİKLERİNİ TEHLİKEYE ATTI İDDİASI

Koşu pistindeki test sürüşü, sporcuların antrenman sahasında bulunmasına aldırmaksızın saatlerce devam etti. Sporcular, can güvenliklerini riske atan prototip aracın, 2 saat süren test sürüşünü tamamlayıp koşu pistini terk etmesiyle rahat bir nefes aldı.

"TAM BİR REZALET"

PAÜ Sosyal Tesislerin'de otururken karşılaştıkları bu manzarayı cep telefonlarıyla kaydedip sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, tepkilerini “Bu tam bir rezalet. Sporcuların can güvenliğini tehlikeye atıldı. PAÜ Rektörlüğü, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine spor pistinde otomobil test sürüş izni verdi ise PAÜ koşu pistinin antrenmana kapatılması gerekirdi. Eğer böyle bir izin verilmediyse, bu rezaletin sorumlusu kimdir? Bir kaza yaşansa bunun hesabını kim verecek?" sözleriyle dile getirdi. 
 

Son Güncelleme: 28.03.2023 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
semih uslu 2023-03-28 15:17:55

Koskoca üniversite rektörlüğü genç arkadaşlara test yapacak pist gösterememiş mi? En azından test günleri test saatleri pist yürüyüşe antreman ve egzersizlere kapatılamaz mı? İki üç üniversiteli arkadaş alan çevresinde ellerinde uyarı tabelaları ile bekleyemez mi? Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan tam bize göre.

Avatar
Erbil 2023-03-28 12:01:43

Gazetecilik mesleği ne hale gelmiş ya! Bu çocuklar orada aracı denemek zorundalar. Gazetecinin gönderdiği o koşucuların orada ne işi var? Osmanlı’nın sonndönemi aklıma geldi’
Gavur icadıdır ayaklarının bir başka versiyonu bu sizin yaptığınız. Bu çocukların hevesini kırın aferin. Asıl sizin yaptığınız rezalet. Orada araç gördüğü halde koşan dümbüklere ne demeli? Abartmayın bu olayı! Ülkemizde daha önemli şeyler var.

Avatar
Deniz 2023-03-28 11:53:46

Kardeşim orası üniversitenin alanı vatandaş oraya neden giriyor. Zavallı mühendislik öğrencilerinin bilim aşkını mahvettiniz. Allah hepinize ne yapacağını bilir!

Avatar
Erbil 2023-03-28 12:03:13

Gazetecilik mesleği ne hale gelmiş ya! Bu çocuklar orada aracı denemek zorundalar. Gazetecinin gönderdiği o koşucuların orada ne işi var? Osmanlı’nın sonndönemi aklıma geldi’
Gavur icadıdır ayaklarının bir başka versiyonu bu sizin yaptığınız.

Avatar
sevinç yazıcı 2023-04-01 10:20:29

Üniversitede akademik düşünce dumura uğramış. Aksiyon meslek lisesi seviyesinde. Skandalı sıvunanlarda akademik duyarlılık ve refleks yok. Arkadaşların yerli otomobil tasarımı geliştirme süreci başka bir konu, başka insanların yaşam alanlarına 'Bilim' uğruna 'Dalma' işi ayrı bir konu. Bu bilimsel değil bildiğin nobranca bir histeri haline dönmüş eylem.