Papa'ya yeni zırhlı araç

13 Aralık 2012 Perşembe 12:21
Papa'ya yeni zırhlı araç






STUTTGART (CİHAN)- Papa'nın yeni aracı Papamobil Mercedes M Serisi teslim edildi. Daimler CEO'su Dr. Dieter Zetsche tarafından Papa 16. Benedikt'e Vatikan'da teslim edilen araç özel kurşungeçirmez camlardan üretildi.

Teslimatta bir açıklama yapan Dr. Dieter Zetsche, Papa'nın Mercedes marka aracı kullanmaya devam etmesinin Mercedes-Benz ve kendileri için bir onur olduğunu vurguladı. Papamobil adı verilen araçta ayrıca Papa'nın özel arması ve tavan aydınlatmalarının yanında konforlu bir koltuk da bulunuyor. Toplam 525 beygir gücü bulunan aracın arka kısmına özel kapı ilave edilerek Papa'nın arka bölüme giriş-çıkışı rahat yapabilmesi sağlandı. Daimler mühendisleri tarafından 9 ayda üretilen aracı Papa, halka açık törenlerde kullanacak.

İlk kez 1930 yılında, 460 Pulman Serisi'ni modifiye ederek Papa'nın kullanımına sunan Daimler, 82 yıldır Papamobil üretiyor. Özel kurşungeçirmez camla kaplı olan Papamobil'ler 13 Mayıs 1981 tarihindeki Ağca suikastından sonra kullanılmaya başlandı. Papa'nın araçları hizmet süresi dolduktan sonra Vatikan'da ve Stuttgart Mercedes Benz Müzesi'nde sergileniyor

PAPAMOBİLLERİN TARİHÇESİ

Mercedes-Benz tarafından 1930 yılında zamanın ruhani lideri Pius XI. için bir Nürburg 460 Pullman-Limuzin, 1960' da Johannes XXIII. İçin üstü açık otomatik 300d-Landaulet, Paul VI. İçin 600 Pullman-Landaulet, daha sonra 300 SEL, 1980'li yıllarda ise Johannes Paul II. için özel olarak Papa Mobil' olarak adlandırılan G-Model araç üretilmişti. Papa Benedict XVI.'de yeni aracını teslim alana kadar bu aracı kullanmaya devam ediyordu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.