Paris Valisi Canepa: Suriye konusunda Türkiye ile aynı fikirdeyiz

13 Aralık 2012 Perşembe 10:33
Paris Valisi Canepa: Suriye konusunda Türkiye ile aynı fikirdeyiz






GAZİANTEP (CİHAN)- Paris Valisi Daniel Canepa, Suriye meselesinde Türkiye ile aynı fikirde ve partner olduklarını söyledi.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) tarafından organize edilen 'Paris Yatırım Ajansı Programı'na katılan Paris Valisi Canepa, Fransa'nın Suriye konusundaki görüşlerinin Türkiye ile benzer nitelikte olduğunu belirtti. Canepa, Fransa'nın Suriye konusunda Türkiye ile görüşleri birbirine çok yakın. Her iki tarafta Suriye'de barış ve gerginliğin ortadan kalkmasını istiyor. Bu noktada ülkelerimiz 'partner' diyebiliriz. dedi.

Türkiye'nin gelişmekte olduğunu belirten Vali Canepa, Türkiye'nin AB sürecinde önemli adımlar attığını dile getirdi. Türkiye'nin AB sürecinin tekrar gündeme geleceğini vurgulayan Canepa, Türkiye'deki standartların gelişmesi, AB standartlarına yanaşması çok önemli bir gelişme. Bu atılan adımlar ile Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum. diye konuştu.

Paris Yatırım Ajansı Başkanı Pierre Simon da dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye'nin ekonomisinin gelişmekte olduğunu kaydetti. Simon, bu konuda şunları dile getirdi: Dünyada bir kriz var ama Türkiye genç nüfusunu iyi kullandığı için krizi azami bir şekilde atlattı. Avrupa borçlandığı için şu anda bir frenleme sürecine girdi. Bu kriz ortamının bir kaç yıl daha süreceğini ama sonrasında atlatılacağına inanıyorum. Türkiye'deki genç girişimciler çok iyi iş çıkarıyor. Bu girişimciler Türkiye için çok büyük bir potansiyel kaynağı.

Dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesini çok önemli gördüklerini söyleyen Simon, Bir devlet derneğinin başındayım. Paris bölgesine yapılacak yatırımları çekmek istiyoruz. Gaziantep'te tekstil çok yoğun. Aynı zamanda genç ve dinamik iş adamları mevcut. Yaş ortalamaları 35-40 civarında ve bunların çoğu uluslararasında çalışan kişiler. Gaziantep'te ile partner olacağımızı düşünüyorum. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.