Parklarını yıktırmamak için 24 saat çoluk çocuk nöbet tutuyorlar

23 Ağustos 2011 Salı 10:02
Parklarını yıktırmamak için 24 saat çoluk çocuk nöbet tutuyorlar






Eyüp Yeşilpınar Mahallesi sakinleri, Yağlıdere Parkı'nın belediye tarafından yıkılacağı iddiası üzerine parkta nöbet tutmaya başladı. Yıkımı engellemek için çoluk çocuk 24 saat parkta bekleyen mahalleli, sahur ve iftarını da burada yapıyor.
İddialara göre, Eyüp Belediyesi Girne Caddesi üzerinde bulunan Yağlıdere Parkı'da bulunan kafeteryayı yıktı. Belediye görevlileri, parktaki bazı ağaçları da söktü. Çocuklarının oyun alanı olan parkın tamamen yıkılacağı iddiası üzerine mahalle sakinleri yıkımı engellmek amacıyla parkta 24 saat nöbet tutmaya başladı. İftar ve sahurlarını da parkta yapan mahalle halkı, çocuklarıyla birlikte parka yerleşti. Mahalleli evlerinden getirdiği halı ve kilimler üzerinde yatıp kalkmaya başladı.
Mahalle sakinlerinden Adem Yavuz, yıkım kararına tepki göstererek, "Daha önceden 'Herkesin bir ağacı olsun' kampanyası düzenlenmişti. O zaman da Yeşilpınar halkının desteğiyle bu park yapıldı. Burası halkın parkı ve bu yüzden buranın yok olmasını istemiyoruz. Bu parkı yıkacaklarını öğrendik. Kimsenin buna hakkı yok. Yıkılmaması için sabaha kadar hepimiz parkın içinde nöbet tutuyoruz" dedi.

NÖBETE ÇOCUKLAR DA KATILDI
Oyun alanlarının yıkılmasını engellmek amacıyla mahallenin çocukları da aileleriyle birlikte parkta nöbet tutmaya başladı. 'Parkımızı isteriz', 'Parkımıza uzanan eller kırılsın' ve 'Ağaçlara uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan atan çocuklar, 'Bizi eve tıkmayın, parkımızı yıkmayın' yazılı pankartlar taşıdı.
Kamil Başay isimli çocuk, "Parkımızın yıkılmaması için arkadaşlarımla birlikte burada sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Saat 05.00'te gelip ağaçları yıktılar. Kafeteryamızı ve oyun alanlarımızı yıktılar. Biz parkımızı geri istiyoruz. Dışarıda oynamaktan çekiniyoruz. Arabaların altında kalmaktan korkuyoruz. Ne zaman devlet kurumları bu parkın yıkılmayacağını bizlere söylerse o zaman burada nöbet tutmayı bırakacağız" şeklinde konuştu.

"NÖBET TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Parkta nöbet tutan kadınlardan biri ise şöyle konuştu: "Burası çocuklarımızın parkı. Kimsenin parkımıza peşkeş çekmesini istemiyoruz. Belediyeden parkı yıkmaya gelenleri engelliyoruz. İlk önce burada parkın içindeki çay ocağı yıkıldı ve sadece çay ocağının yıkılacağını söylediler. Biz de ikna olduk. Ama ağaçlarımızı da kestiler. Sahurumuzu parkta açıp iftarımızı da yine burada açıyoruz. 24 saat burada nöbetçiyiz.10 yıldan fazladır bu alanı park olarak kullanıyoruz. Depremde veya afet zamanlarında kullanabileceğimiz tek alan burası. Bu yüzden parkı yıktırmayı düşünmüyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.