Pençe Kilit operasyonunda 4 asker şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyon Bölgesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada ilk gelen bilgilere göre 2 asker şehit düştü. Milli Savunma Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada şehit sayısının 4'e çıktığını duyurdu

11 Eylül 2022 Pazar 19:52
Pençe Kilit operasyonunda 4 asker şehit oldu







Pençe Kilit operasyonunda 4 asker şehit oldu

Terör örgütlerine yönelik Irak'ın Kuzey kesimini kapsayan Pençe Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, bölgede çıkan çatışmada açılan ilk ateş sırasında 2 askerim şehit düştüğünü 4 askerin ise yaralandığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada şehit  sayısının 4'e yükseldiğini duyurdu. Çatışma bölgesinde halen geniş çaplı aramaların ise devam ettiği bildiriliyor.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl, Piyade Uzman Çavuşlar Harun Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan ve Savaş Borlu şehit oldu, 3 asker yaralandı.
 

"YARALILARIN TEDAVİLERİNE BAŞLANDI"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."


BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu ve şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından paylaşılan mesajda Akar, "Kahraman silah arkadaşlarımız, 11 Eylül 2022 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Son Güncelleme: 11.09.2022 22:04
Anahtar Kelimeler:
Pençe KilitOperasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.