Peşmerge bakanından Kerkük'e sürpriz ziyaret

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:07
Peşmerge bakanından Kerkük'e sürpriz ziyaret






KERKÜK (CİHAN)- Kuzey Irak Kürt Bölgesi askeri gücü olan Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer Mustafa, Kerkük'e sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Kerkük Valilik Binası'nda Vali Necmettin Ömer tarafından karşılanan Mustafa, yılsonuna doğru yapılması planlanan il seçimleri nedeniyle Kerkük halkına yanınızdayız mesajı verdi.

Kerkük'e beraberinde Peşmerge üst düzey komutanlarıyla gelen Bakan Mustafa, yaklaşan il seçimlerinde şehrin güvenliğine destek vermek amacıyla, buradaki yetkililere teklif sunduklarını söyledi.

Kerkük'te yaşayan tüm etnik grupları ve il yöneticilerini korumaya hazır olduklarını ifade eden Mustafa, Yaklaşan seçimlerde güvenliği sağlamada yardımcı olabileceğimizi buradaki yetkililere ilettik. Merkezi Bağdat hükümeti tarafından yasal olmayan bir şekilde bu bölgeye gönderilen Dicle askeri gücünden halk rahatsız. Bu adım yasal değil, biz de bu askeri gücün Kerkük'e kaydırılmasına karşıyız. Halkımızı tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok. dedi.
Sorunların her zaman anayasa ve diyalog çerçevesinde hal edilmesinden yan olduklarını söyleyen Mustafa, Dicle askeri gücünün Kerkük'e gelmesi askeri değil siyasi bir amaç taşıyor. Irak Ordusu'nda da biliyoruz ki Kürt subayların yerleri değiştiriliyor ve rütbeleri alınıyor. Ama buna karşı, hakkımızı anayasa çerçevesinde arıyoruz. Halkımızı rahatsız edecek olası bir durum karşısında Peşmerge kuvvetleri gereken cevabı verecektir.

Birleşmiş Milletler(BM) Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler, önceki gün seçim gündemi ile Kerkük'ü ziyaret etmişti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.