PKK IŞİD ile çatışmaya başladı

Mahmur kampı yakınlarında terör örgütü PKK'lılarla, IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

08 Ağustos 2014 Cuma 19:54
PKK IŞİD ile çatışmaya başladı






PKK IŞİD ile çatışmaya başladı


Irak'ta kan döken terör örgütü IŞİD ile yıllarca Türkiye'de kanlı eylemlere imza atan terör örgütü PKK üyeleri Mahmur kampı çevresinde çatışmaya başladı. Erbil'e 40 KM kadar uzakta yer alan Mahmur yakınlarındaki çatışmalarda IŞİD üyesi 4 terörist öldürüldüğü ileri sürülüyor.

İKİ AMERİKAN UÇAĞI VURDU

Bu arada iki ABD savaş uçağının Mahmur yakınlarındaki IŞİD mevzilerini vurduğu bildirildi. Amerikan savaş uçaklarının hedefindeki bölgeler arasında IŞİD'in ele geçirdiği Mahmur kenti de var. Al Jazeera'ye konuşan yerel kaynaklar, uçakların kentin merkezindeki IŞİD mevzilerini bombaladığını ancak bombardımana rağmen IŞİD üyelerinin hâlâ Mahmur'da olduğunu söyledi.

Kentte, PKK'lılarla IŞİD üyeleri arasında da yer yer çtışmalar yaşanıyor. PKK'lı bir grup IŞİD'in karargah olarak kullandığı bir noktaya saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 4 IŞİD üyesi ölürken, IŞİD'e ait 4 araç da tahrip edildi. PKK'lı grup daha sonra geri çekildi.

KERKÜK'TE KIRMIZI ALARM

Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları nedeniyle kırmızı alarm durumuna geçildiği bildirildi. Irak'ın en büyük barajı olan Musul barajı IŞİD'in eline geçti

Alınan bilgiye göre, kentteki tüm peşmerge ve polislerin izinleri kaldırıldı. IŞİD militanlarının bulunduğu kentin güney sınırına çok sayıda peşmerge, ağır silahlar ve askeri araçlar sevkedildi.

Kent içindeki cadde ve sokaklarda da güvenlik noktalarının sayısı artırıldı. Çok sayıda asker ve polis, belirlenen noktalarda görevlendirildi.

IŞİD, günlerdir Kerkük'ün 15 kilometre güneyindeki alanlara mevzilenmiş durumda. Bu bölgedeki Beşir köyü de Türkmenlerin elinde. Güvenlik kaynaklarının, bölgedeki IŞİD hareketliliği nedeniyle teyakkuza geçtiği öğrenildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.