PKK'lıların ateşe verdiği 16 camide teravih namazı

Teröristlerin açtığı ateş sonucu tahrip edilen camilerde aylar sonra ilk ezan okundu. Ramazan Ayı'nın ilk teravih namazına yetiştirildi. İlk teravih namazı öncesi okunan namazla ibadete açılan camilerde kurşun ve patlayıcı izleri dikkat çekti.

06 Haziran 2016 Pazartesi 02:51
PKK'lıların ateşe verdiği 16 camide teravih namazı






PKK'lıların ateşe verdiği 16 camide teravih namazı


Terör örgütü yandaşlarının ateşe verdiği, cephanelik ve üs olarak kullandığı camilerden 16'sı, operasyonların sona ermesinin ardından mübarek Ramazan Ayı'nın ilk teravih namazına yetiştirildi. İlk teravih namazı öncesi okunan namazla ibadete açılan camilerde kurşun ve patlayıcı izleri dikkat çekti.


Güneydoğu’da operasyonların tamamlandığı bölgelerde yoğun bir çalışma başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, teröristler tarafından işgal edilen karargah olarak kullanılıp tahrip edilen 16 camiyi yeniden inşa ederek hizmete açtı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından özel olarak gönderilen ekipler  adeta zamanla yarışarak 1.5 ayda Ramazan’ın ilk gününe yetiştirdi.

CAMİLER HARABEYE DÖNMÜŞTÜ

Teröristler tarafından duvarları yıkılan, mihrapları yakılan, kapı ve pencereleri kurşunlanan ibadethanelerden, Fatih, Firdevs, Hz. Bilal, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, İhlas, Kevser, Medine, Şeyh Ebubekir, Sefine, Hz. Nuh, Fazilet, Hz. Hamza, Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Nebi camileri, yenilenerek, Ramazan ayının dün gece kılınan ilk teravih namazına yetiştirildi.

ONARIM İÇİN SEFERBERLİK

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sur, Silvan, Cizre ve Silopi'de ibadete açılan 16 caminin tadilatı için harcanan yaklaşık 700 bin TL'nin Diyanet Vakfı tarafından karşılandığını söyledi.  Görmez bunun için kamu bütçesine müracat edilmediğini bildirdi.

Müminler bunları unutmayacak

Tahrip edilen camileri gezerken insanın kalbinin dayanmadığını kaydeden Görmez, “O camiler, o mabetler günlerce karargâh haline getirilmiş, oraya kum torbaları doldurulmuş. Tahrip edilmiş. Bunların  değer tanımadıklarını ibretle gördük. Bu ülkede yaşayan müminler, camilerden yükselen alevleri hiçbir zaman unutmaz ve unutmayacaktır " şeklinde konuştu.

KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI

Silopi Müftüsü Hüseyin Elçi ise camilerin Ramazan’a hazır olmasıyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Kötü günleri geride bıraktık. Her taraf sakin ve rahat. Halk daha müreffeh bir şekilde dolaşabiliyor. İbadet yönünden hasar gören camilerimizin onarımını yaptık. Bütün camilerimiz ibadete hazır vaziyette. Bazı camilerimize rahatlıkla gidemiyorduk. Şimdi şükürler olsun ki camilerimizde namazlarımı kılabileceğiz” diye duygularını ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.