PKK - PYD geçişlerini bu duvar engelleyecek

Suriye'den terörist sızmaların önüne geçilmesi ve terör örgütlerinin kaçakçılıktan elde ettiği gelirin engellenmesi için 40 kilometre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde beton duvarlar örüldü.

14 Haziran 2016 Salı 01:04
PKK - PYD geçişlerini bu duvar engelleyecek






PKK - PYD geçişlerini bu duvar engelleyecek

Türkiye ile Suriye sınırında kritik geçiş bölgelerini beton duvarların örülmesi işlemi önemli ölçüde tamamlandı. Terör örgütü PKK ve PYD'nin sınır kaçakçılığından elde ettiği milyonlarca dolarlık gelire ve teröristlerin sızma girişimlerine engel olacak 3 metre yüksekliğindeki duvarın üstüne de jiletkli çelik teller çekiliyor.

40 KİLOMETRELİK BETON DUVAR ÖRÜLDÜ

Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda 911 kilometrelik Suriye sınırının kritik noktalarına beton duvar yapılması kararı alınmıştı. Terör örgütleri, insan kaçakçılığı ve kaçakçılara yönelik alınan karar doğrultusunda Kilis sınırında ilk önce DAEŞ’in kontrolünde bulunan bölgeye yaklaşık 40 kilometrelik duvar örülme işlemi tamamlandı. Modüler 3 metre yüksekliğindeki duvarların üzerlerine, bir metre jiletli tel ile örülme işlemi tamamlandı, akıllı kulelerin inşaatı ise tamamlanmak üzere. DAEŞ’in ardından PYD için de çalışma başladı.

KRİTİK BÖLGELER BELİRLENDİ

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı 60 kilometrelik PYD hattında kritik bölgeleri tespit etti. Terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı  PYD'nin Afrin Kantonu'ndan Türkiye'ye kaçakçıklık ve terörist geçişini engellemek için Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan başlayıp Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne kadar uzanan bölgedeki geçiş noktalarına 2 metre eninde 3 metre yüksekliğinde duvarlar örülecek. Böylece PYD'nin başta sigara olmak üzere kaçakçılıktan kazandığı milyonlarca dolar kesilecek.
Anahtar Kelimeler:
Suriye Sınırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.