PKK yemek tenceresini, çiçek saksılarını bile tuzaklamış

Cizre'de vatandaşların terk ettiği evleri bubi tuzaklarıyla dolduran terör örgütünün tonlarca bombayı bu kalleş sistem için kullandığı ortaya çıktı

07 Ocak 2016 Perşembe 20:56
PKK yemek tenceresini, çiçek saksılarını bile tuzaklamış






PKK yemek tenceresini, çiçek saksılarını bile tuzaklamış

Terör örgütü PKK'nın Cizre'de yürüttüğü şehir savaşları stratejisi elinde patladı. Örgüt vatandaşların evlerine tonlarca patlayıcı kullanarak operasyonlara karşı kalleş tuzaklar kurduğu ortaya çıktı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda, teröristlerce dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapıların arkasına tuzaklanan tonlarca patlayıcı ile bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Cizre'de, gerçekleştirdikleri saldırılarla yaşamı hiçe sayan teröristlerden ilçeyi temizlemek, barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak ve el yapımı patlayıcıları imha etmek amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu devam ediyor.

Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, vatandaşların güvenlik endişesi ile terk ettiği ve teröristlerin üs olarak kullandığı evlerde güvenlik güçlerince arama ve inceleme yapılıyor.

SOBA VE BUZDOLABINA AYRI TUZAK, VALİZ İÇLERİNE BOMBA

Güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerde, teröristlerin üs olarak kullandıkları evleri terk ederken dolap, soba, buzdolabı, tencere ve valizlerin içi ile kapı arkalarına el yapımı patlayıcı tuzakladığı belirlendi.

TÜNELLERE KABLOLU SİSTEM

Hendek kazılan, barikat kurulan pek çok sokak ile evin patlayıcılarla tuzaklandığı, teröristlerin aynı sokakta yan yana yer alan evlerin arasında geçişleri sağlayacak tüneller kazdığı ve bu tünellere metrelerce kablo döşeyerek el yapımı patlayıcı yerleştirdiği tespit edildi.

İnfilak ettirilmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden olabilecek, tonlarca patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçiren güvenlik güçleri, söz konusu patlayıcıları kontrollü şekilde imha ediyor.

Teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik saldırılar nedeniyle zaman zaman çatışmaların da yaşandığı operasyonlar, vatandaşlara zarar verilmesini engellemek amacıyla titizlikle yürütülüyor.
Son Güncelleme: 07.01.2016 20:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.