PKK'dan Af Örgütü'ne ‘İnsanlık suçu’ tehdidi

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin çok sayıda savaş suçu işlediği yolundaki raporun ardından, örgüt "Bu raporu hazırlayanlar cezalandırılacak" tehdidi savurdu.

18 Ekim 2015 Pazar 02:23
PKK'dan Af Örgütü'ne ‘İnsanlık suçu’ tehdidi






 PKK'dan Af Örgütü'ne ‘İnsanlık suçu’ tehdidi
Yıllarca terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki sözcülüğünü yapan, özellikle 90 yılların ikinci yarısında Türk diplomasisini zor durumda bırakan Uluslararası Af Örgütü, şimdi PKK'nın tehdit ettiği kurumlardan biri haline geldi. Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan raporda, Suriye'de işlenen insanlık suçlarıyla ilgili hedef tahtasına oturtulan PKK'nın Suriye kolu YPG'nin faaliyetlerine dikkat çekilmişti. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin çok sayıda savaş suçu işlediği yolundaki raporun ardından, örgüt "Bu raporu hazırlayanlar cezalandırılacak" tehdidi savurdu. 

TÜRKMENLER VE ARAPLARIN EVLERİ YAKILDI

Uluslararası Af Örgütü 12 Ekim 2015’te “Suriye’nin kuzeyinde zorla göçertme ve evlerin yıkılması” başlığıyla bir rapor hazırladı. Raporda YPG güçlerinin insanlık suçu işledikleri belirtildi. YPG Af örgütünün bu raporuna tehdit gibi cevap verdi. 

Raporun özerk yönetim düşmanlarını esas ve bağımsız olmayan kişilerce hazırlandığını, insanlık suçu işlemiş kimi terörist örgüt üyelerinin şahit olarak gösterildiği belirtildi. 

YPG'DEN ÖLÜM TEHDİDİ 

Af örgütünün insanlık suçu işledikleri iddiasını kabul etmeyen YPG tarafından “Rapor başlığı ve içeriği çelişkilerle dolu olup örgütün doğruluğunu kuşkuya düşürmektedir. Bu bile raporun boşa çıkmasına ve hazırlayanların cezalandırılmasına yeterli bir gerekçedir” denildi.

PKK'YA EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN BATILI KURUM 

Uluslararası Af Örgütü, yıllarca terör örgütü PKK'nın batılı başkentlerde sözcülüğüne soyunmuştu. Örgüt, PKK'lı tutuklular, PKK davaları ve terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili olarak onlarca rapor hazırlamıştı. Örgütün Türkiye aleyhine hazırladığı 2011 tarihli ihlaller raporunu 2012 yılında yayınlamış, insanhaklari ihlalleriyle ilgili açılan dava sürelerinin uzadığına dikkat çekmişti. Türkiye araştırmacısı Andrew Gardner, Türkiye’nin 2011 yılında insan hakları durumuyla ilgili raporunda Ankara'ya sert eleştiriler yöneltilmişti. 
Son Güncelleme: 18.10.2015 02:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.