PKK'lıları, PKK'lılardan askerler korudu

Terör örgütü PKK'dan kaçarak Türkiye'ye doğru yola çıkan iki militan, kendilerini takip eden 5 PKK'lının saldırısına uğradı. Tam o....

10 Temmuz 2014 Perşembe 13:31
PKK'lıları, PKK'lılardan askerler korudu






PKK'lıları, PKK'lılardan askerler korudu

Terör örgütü PKK'dan silah bırakarak Türkiye'ye doğru yola çıkan iki militan, sınır yakınlarında 5 PKK'lının yaylım ateşine tutuldu. Eski arkadaşları tarafından öldürülmek istenen 2 örgüt üyesini son anda farkeden askerler, ateş açan gruba müdahale ederek kurtardı.

IRAK'tan teslim olmak üzere Türkiye'ye gelen 2 PKK'lıyı takip eden 5 terörist, onlara Hakkari'nin Çukurca İlçesi yakınlarında ateş açtı. Askerler, bunun üzerine devreye girerek, teslim olacakları engellemek isteyen PKK'lılara ateşle karşılık verdi. Örgütten kaçan 2 PKK'lıdan 1'i güvenlik güçlerine teslim oldu, diğerinin akıbeti belirsiz.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, dün saat 11.30 saralarında Irak sınırının sıfır noktasında 2 PKK'lının güvenlik güçlerine teslim olmak amacıyla sınırın Irak tarafından, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı Serbest Üs Bölgesine doğru yaklaştıkları tespit edildi. Bu sırada 2 PKK'lıyı takip eden 5 PKK'lının teslim olmaya gelen arkadaşlarına ateş açtı. Gelişmelerin Çukurca Karlısırt Yakın Emniyet Üs Bölgesinden yapılan gözetlemede tespit edildiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Söz konusu bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist, Kobra araçlarının megafonu ile ikaz edilmiş, terörist ateşlerinin devam etmesi üzerine, Karlısırt Yakın Emniyet Üs Bölgesi ve Serbest Üs Bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş ve terörist atışları kesilmiştir. Yapılan atışlar neticesinde, teslim olmaya gelen bölücü terör örgütü mensubu iki teröristten birisi, aynı gün saat 14.00 sularında, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Terörist, Çukurca Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile İlçe Jandarma Komutanlığın'a teslim edilmiş olup, adli tahkikata devam edilmektedir."

IRAK'TAN HAVAN ATEŞİ

Aynı saatlerde Çukurca Çayırlı Üs Bölgesinde bulunan radar ile, Çukurca Serbest Üs Bölgesinde meydana gelen teslim olma olayı ile eş zamanlı olarak, Irak topraklarından, bir atım havan atışı yapıldığı ve yurt içindeki Marik Dağı bölgesine düştüğü tespit edildiği belirtildi. Açılan havan atışına da Işıklı, Çayırlı ve Kavuşak Üs Bölgelerinde bulunan birliklerden anında karşılık verildiği bildirildi.

Öte yandan Van'ın Çaldıran İlçesi'nde de 1 PKK'lı kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim oldu. Silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olan PKK'lının Çaldıran Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla de serbest bırakıldığı kaydedildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.