PKK'ya silah götürürken yakalanan vekilden ihanet mektubu

PKK'nın silah kuryesi olarak suç üstü yakalanan milletvekili Faysal Sarıyıldız, BM'den Cizre için inceleme istediği ortaya çıktı.

14 Şubat 2016 Pazar 17:47
PKK'ya silah götürürken yakalanan vekilden ihanet mektubu






PKK'ya silah götürürken yakalanan vekilden ihanet mektubu

Terör örgütü PKK'nın silah kuryeliğini yaparken suçüstü yakalanan HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız Birleşmiş Milletler'e mektup yazarak Cizre için inceleme istedi.

HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın PKK'ya verilmek üzere Suriye'den getirilen ağır silahları teslim alacak kuryeyi, olay yerine götürmesi kameralar tarafından tespit edilmişti.

HDP'nin silah kuryeliğini yapan Sarıyıldız; Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği, Uluslarararası Ceza Mahkemesi ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne Cizre'de incelemelerde bulunulması talebiyle bir mektup gönderdi.

PKK'ya vermek üzere Suriye'den silah kaçıran, ancak milletvekili seçildiği için dokunulmazlığı bulunan Faysal Sarıyıldız, Operasyonların bittiğine yönelik açıklama yapılan Cizre'de sokağa çıkma yasağının devam ettiği belirtilen mektupta delillerin karartılması endişesi taşındığı ve bunun yaşanmaması için uluslararası bir heyetin Cizre'de acilen incelemelerde bulunmasının talep ederek bir ihanete daha imza attı.

Attığı iftiralarla hükümeti hedef alan silah kuryecisi Sarıyıldız, mektupta şu skandal ifadelere imza attı:

"Sokağa çıkma yasağı esnasında devlet tarafından kullanıldığı iddia edilen yakıcı ve kimyasal silahlara ait delillerin, suçu kanıtlayacak diğer önemli bulguların ortadan kaldırılacağı yönünde ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Bu nedenle henüz deliller ortadan kaldırılmadan ve karartılmadan Birleşmiş Milletlere bağlı bir heyetin Cizre'de acilen incelemelerde bulunmasını talep ediyoruz"





Son Güncelleme: 14.02.2016 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.