Polisi şehit eden terörist tutuklandı

14 Aralık 2012 Cuma 15:43
Polisi şehit eden terörist tutuklandı






İSTANBUL (CİHAN)- Gaziosmanpaşa'da 1 polis memurunu şehit eden 3 vatandaşı da yaralayan kadın terörist çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Teröristin Bahçelievler'deki karakol saldırısına da karıştığı öğrenildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda polise silahlı saldırı düzenleyerek 1 polis memurunun şehit olmasına, 3 vatandaşın da yaralanmasına neden olan DHKP-C terör örgütü üyesi Nurgül Acar, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan Acar, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Acar, 'örgüt üyeliği, Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve adam öldürmek' suçlarından tutuklandı.

Avukatı Barkın Timtik, Acar´ın saldırıları halkı için yaptığını söylediğini belirtti. Acar´ın sorgu sırasında, Ben devrimciyim. Halkım için, sakat bırakılan, işkence yapılan halkım için mücadele ediyorum. dediğini aktardı.

Bu arada, teröristin Yenibosna 75. Yıl Karakolu'na yönelik saldırıya da katıldığı belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.