Prof. Dr. Halid Tadmori: Suriye'deki tarih katliamına kayıtsız kalınmamalı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:09
Prof. Dr. Halid Tadmori: Suriye'deki tarih katliamına kayıtsız kalınmamalı






TRABZON (CİHAN)- Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Lübnan Temsilcisi Prof. Dr. Halid Tadmori, Suriye yönetiminin kendi ülkesinde aynı zamanda bir tarih katliamı da yaptığını ifade ederek, buna kurultayın sonuç bildirgesinde yer verilmesini istedi.

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları ikinci gününde yapılan oturumlarla Trabzon'da devam ediyor. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Lübnan Temsilcisi Prof. Dr. Halid Tadmori, 'İpek Yolu'nun Ulaştığı Limanların Karakteristik Özellikleri' konulu sunumundan önce Suriye'de yaşanan olaylara değindi.

Ortadoğu bölgesinden gelen bir uzman olarak kurultayın sonuç bildirgesinde Suriye'ye de yer verilmesi gerektiğini ifade eden Tadmori, Nasıl UNESCO bugün oradaki tarih tahribatından söz etmekte geri kalmıyorsa, bence bu öncülüğü bizim taşımamız gerekiyor. 3 gündür Halep'teki belki İslam dünyasının ilk cami örnekleri 2 gündür alev alev yanmaktadır. Halep şehri bildiğiniz gibi en önemli İslam ve Osmanlı eserlerinin bulunduğu şehirlerden biridir. Ve UNESCO tarafından uluslar arası miras olarak kabul edilmektedir. Halep'te tarih yanıyor. Bunun için bu durumun sonuç bildirgesinde muhakkak yer alması gerektiğini düşünüyorum. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.