Prof. Oğuzoğlu: Milletler, tarihlerini çok iyi bilip dersler çıkarmalı

18 Ekim 2012 Perşembe 15:40
Prof. Oğuzoğlu: Milletler, tarihlerini çok iyi bilip dersler çıkarmalı






BURSA (CİHAN)- Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Milletler, tarihlerini çok iyi bilip dersler çıkarmazlarsa, onları bir arada tutan, geçmişten gelen bağları kalmadığı gibi ayakta duramazlar. dedi.

Uludağ Üniversitesi'nin, Türkocakları Dernekleri Bursa Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği '90. Yılında Mudanya Mütarekesi' konulu konferans, Rektörlük A Salonu'nda düzenlendi. Öğretim üyeleri ile öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansın açılışında konuşan Türkocakları Dernekleri Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, tarihi doğru öğrenip geçmişi iyi bilerek gelecekte daha doğru adımlar atılabileceğini aktardı. Prof. Kırlı, bu nedenle hafızaların canlı tutulması amacıyla bu tür toplantıları düzenlediklerini belirtti.

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN MİLLETLER AYAKTA DURAMAZ

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, konferansta yaptığı konuşmada, 11 Ekim 1922 günü Mudanya'da imzalanan mütarekenin önemine dikkat çekerek, Mütareke sıradan bir olay gibi göründümesine rağmen, onu hazırlayan işgal süreci göz önüne alındığında parçalanmaya ve işgale dur anlamına gelmektedir. diye konuştu.

Milletlerin tarihlerini çok iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Oğuzoğlu, şöyle dedi: Milletler, tarihlerini çok iyi bilmek zorundadır. Bilmezlerse millet olma bilincini kaybederler. Uluslar, geçmişten gelen bağla bir arada dururlar. Bir arada yaşama duyguları olur, dayanışmacı ve hoşgörülü olurlar. Tarihten gelen bağları unuturlarsa ayakta duramazlar. Bu nedenle tarihi olaylardan dersler çıkarıp bilinçli olmalıyız. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.