Putin'den başörtü yorumu: Dini değerlere saygılı olmalıyız

18 Ekim 2012 Perşembe 18:07
Putin'den başörtü yorumu: Dini değerlere saygılı olmalıyız






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, insanların dini değerlerine saygılı olunmasını istedi. Başı örtülü bazı ilköğretim okullarında öğrencilerin derse alınmaması ile ilgili konuşan Putin, ülkenin laik bir anlayışa sahip olduğunu hatırlattı.
Halk Cephesi toplantısında Eğitim Bakanı Dmitri Limanov'un öğrencilerin başörtü takmalarında sorun olmadığı yönündeki açıklamasını dile getiren bir katılımcıya cevap veren Rusya lideri, Bizim her zaman insanların dini inançlarına karşı derin bir saygı duymamız gerekir. Bunu hükümet faaliyetlerinin tamamında dikkate almalıyız. İkinci olarak biz laik bir ülkeyiz, bunun gereklerine de uymalıyız. tavsiyesinde bulundu.
Eski Sovyetler döneminde olduğu gibi okullarda tek tip kıyafetin tüm ülkeye uygulanmasını doğru bulmadığını ifade eden Putin, bölgelerde farklı uygulamalar olabileceğini kaydetti.
Rusya'nın Stavrapol bölgesinde beş ilköğretim öğrencisi okula başörtülü olarak alınmadıkları gerekçesi ile şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Limanov, öğrencilerin başörtülü olarak okula gitmelerinde korkulacak bir durum olmadığını söylemişti. Limanov'a göre başörtülü olarak öğrencilerin okula gitmesi, genel ya da okul kurallarına aykırı değil.
Rusya'da genel olarak başörtülü olarak ilköğretim, orta öğretim ya da üniversitede eğitim almasının önünde bir mahzur bulunmuyor. 20 milyon Müslüman'ın yaşadığı Rusya'da başörtülü olarak kamuda görev almak da mümkün. Dmitri Medvedev devlet başkanı olduğu dönemde, 2009'da başörtülü bir ilköğretim öğrencisi ile birlikte eğitim sezonunun açılışını yapmıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.