Rakamlarla FETÖ ihaneti, FETÖ kalkışması 3. yılında 

Amerikan istihbarat örgütünün yan kuruluşu olarak Türkiye'de yıllarca faaliyet gösteren, bir dönemin cemaati, ihanetin odak noktası Fetullahçı Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin üstünden 3 yıl geçti. 

14 Temmuz 2019 Pazar 18:45
Rakamlarla FETÖ ihaneti, FETÖ kalkışması 3. yılında 






Rakamlarla FETÖ ihaneti, FETÖ kalkışması 3. yılında 


Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait en gizli bilgileri Amerikan ordusuna verecek kadar alçak, bazen en sağcımız, bazen en devrimcimiz olacak kadar yüzsüz, PKK gibi eli kanlı örgütlerle ilişki kuracak kadar kansız örgütün kirli iç yüzü deşifre oldukça son iki yılda çözülmeler de arttı..

FETÖ'cü darbe girişimi 3 yıl önce, 15 Temmuz gece yarısına ramak kala başladıb. Hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Peki üç yılda neler yaşandı? 15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra OHAL ilan edildi. 2 yıl süren OHAL sürecinde 32 KHK ile 125 bin kamu personeli ihraç edildi. 500 bini aşkın kişi hakkında adli işlem yapıldı. Halen 29 bin kişi cezaevinde...

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ilan edildi. Örgütün haberleşme ağı ByLock çözüldü. Soruşturmalar başladı, genişletildi. Çoğu da davaya dönüştü. İhraçlar, görevden almalar, birbiri ardına geldi.

32 KHK YAYIMLANDI

15 Temmuz'dan sonra Türkiye FETÖ'yü sızdığı kurumlardan temizlemek için her alanda düğmeye bastı. Kilit hamle olağanüstü hal ilanıydı. Darbe girişiminden 5 gün sonra 20 Temmuz 2016'da ilan edildi. Ve tam 7 kez uzatıldı. Bu süreçte 32 KHK yayımlandı.

125 BİN 678 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

131 bin 922 işlem tesis edildi. Bunların 125 bin 678'i kamu görevinden ihraç kararlarından oluştu. 2 bin 761 kurum ve kuruluş da kapatıldı. 20 bin dolayında kişi ise KHK’larla yeniden görevine iade edildi. KHK’larla; Milli İstihbarat Başkanlığı Cumhurbaşkanına bağlandı. Doğu Ve Güneydoğu'daki pek çok belediyeye kayyum atandı. Darbe girişimine direnen siviller için yargı muafiyeti getirildi. Taşeron işçilerin kadroya geçişi, kış lastiğinin zorunlu hale getirilmesi, KHK ile yapılan düzenlemeler arasında yer aldı. Bu KHK’ların hapsi daha sonra Meclis onayından geçerek, kanunlaştırıldı.

OHAL KOMİSYONU BİLANÇOSU

Mağduriyetlerin önüne geçmek için OHAL İnceleme Komisyonu kuruldu. Komisyona 126 bin 200 kişi başvurdu. 77 bin 900 başvuru sonuçlandırıldı. 71 bin 900 başvuru reddedilirken, 6 bin başvuru kabul edildi. 6 bine yakın kişi komisyon kararı ile görevine döndü.

29 BİN 382 KİŞİ TUTUKLU

Darbe girişimi haricindeki FETÖ üyeliği yargılamalarına gelince. 500 bini aşkın şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu sanık sayısı 7 bin 650, hükümlü sayısı ise 21 bin 732'ye ulaştı. Yani halen FETÖ suçundan 29 bin 382 kişi cezaevinde bulunuyor. 154 bin 751 kişiyle ilgili 79 bin 437 soruşturma ise halen devam ediyor Görülmekte olan 47 bin 355 davada ise toplam 68 bin 608 kişi sanık kürsüsünde bulunuyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.