Rekabet Kurumu TFF´ye soruşturma başlattı

14 Aralık 2012 Cuma 09:39
Rekabet Kurumu TFF´ye soruşturma başlattı






ANKARA (CİHAN)- Rekabet Kurumu, Süper Lig yayın haklarının devri konusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş (Digiturk) arasındaki sözleşme süresinin iki yıl uzatılıp uzatılmadığının araştırılması talebi üzerine soruşturma başlattı. Bu iddiaların doğruluğu halinde Rekabet Kurumu TFF ve Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş hakkında işlem yapacak.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 6 Aralık tarindeki toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun´un 41. maddesi uyarınca, Türkiye Futbol Federasyonu ile Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturma, TFF ile Digiturk tarafından Paket A Yayın Hakları Sözleşmesi kapsamında, yayın haklarının 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarını da içerecek şekilde devrine yönelik olarak imzalanan sözleşmenin daha kısa süreli hak devrini gerçekleştirdiği için açılıyor. Rekabet Kurumu'nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, TFF ile Digiturk tarafından Paket A Yayın Hakları Sözleşmesi kapsamında, yayın haklarının 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarını da içerecek şekilde devrine yönelik olarak imzalanan 21.05.2012 tarihli sözleşmenin, 30.04.2012 tarihinde 12-23/659-181 sayılı Rekabet Kurulu kararıyla muafiyet tanınmayan sözleşmeye göre daha kısa süreli hak devrini düzenlediği anlaşılmakla beraber, Kanun´un 4. maddesinin uygulanmasından muaf tutulabilmesi için gerekli şartları karşılayıp karşılamadığına dair bireysel muafiyet değerlendirmesine tâbi tutularak, ilgili taraflarca 4054 sayılı Kanun´un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatılmasına karar verildi.

4054 sayılı Kanun´un 4. maddesi, rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklıyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.