Reynders: Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz

16 Ekim 2012 Salı 15:13
Reynders: Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz






GAZİANTEP (CİHAN)- Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Suriye'de yaşanan acı olayları takip ettiklerini ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermeye geldiklerini söyledi.

Didier Reynders, Kilis'teki konteyner kenti ziyaret etmek için özel bir uçakla Gaziantep Havalimanı'na geldi. Reynders'i burada Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül karşıladı.

VIP Salonu'nda ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan Reynders, ticari temaslar için geldikleri Türkiye'de, Suriye sınırındaki durumu da göreceklerini kaydetti. Yaşanan acı olayların hepsini takip ettiklerini Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermek istediklerini vurgulayan Reynders, bölgede gerginlik taraftarı olmadıklarına dikkat çekti. Türkiye'ye olan mülteci akınını da bildiklerini aktaran Reynders, Türkiye ile işbirliğini geliştirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Reynders, daha sonra Kilis Öncüpınar Barınma Merkezi'ne doğru hareket etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.