RİSİAD´dan genç girişimcilere seminer

15 Aralık 2012 Cumartesi 17:19
RİSİAD´dan genç girişimcilere seminer






RİZE (CİHAN)- KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Genç Girişimciler Komisyonu üyelerine 'Ar-Ge ve İnovasyon' konulu seminer verdi.

RİSİAD toplantı salonundaki seminerde konuşan Selçuk Usta, inovasyonun, Türkçede yenilik veya yenilikçilik anlamına geldiğini söyledi. Usta, inovasyonun; sosyal ve ekonomik ihtiyaca cevap verebilen, mevcut pazarlarda farklı satış metodu veya yeni pazarlar açabilen, yeni iş imkânları sağlayabilen ve bulunduğu çevreyi etkileyen bir değişim olduğunu söyledi.

İnovasyon faaliyetleri konusunda Türkiye´nin diğer dünya ülkeleriyle karşılaştırıldığında çok geride kaldığını söyleyen Usta, inovasyonun teknolojik ürün olmasının zorunlu olmadığını, yeni satış sistemi ve farklı ambalajlamanın da inovasyon olduğunu vurguladı.

Türkiye´nin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine son yıllarda destek verdiğini hatırlatan Usta, Bu seminer ile amaç; bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ´lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması, mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi, inovatif faaliyetlerin desteklenmesi, Ar-Ge ve inovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına yönelik destek mekanizmalarına ihtiyaç duyulmasıdır. dedi.

Seminer sonunda RİSİAD Genç Girişimciler Komisyonu Başkanı Fatih Erten, Selçuk Usta´ya çeşitli hediyeler verdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.