Rize´de 30 arıcıya 600 kovan dağıtıldı

13 Aralık 2012 Perşembe 09:54
Rize´de 30 arıcıya 600 kovan dağıtıldı






RİZE (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü' projesi kapsamında Rize'nin Çayeli ilçesi Senoz Vadisi'nde organik arıcılık kapsamında 30 arıcıya 600 kovan ve 30 arı kışlatma tezgahı hibe edildi.

Kovan dağıtımı sırasında konuşan Vali Nurullah Çakır, Rize'nin çok şanslı olduğunu belirterek, İlimizin markalaştırmış olduğu değerleri var. Rize'deki arıcılarımızın bu anlamdaki samimiyet ve gayretleri ve özellikle de bu konuda dirayetli davranmaları bölgemizi yaylalarıyla, zenginliğiyle biraz daha öne çıkartıyor. dedi.

Vali Çakır, Bizim markalaşmış ballarımız var. Sadece Arıcılar Birliğimiz, Anzer balımız değil, bunun yanında markalaşmış ürünlerimiz de var. Arıcılığın yanı sıra birçok yönüyle kıymetli değerlerimiz var. Üzümümüz, yaylada yetişen bitkilerimizi de bunlara dahil edebiliriz. Artık bu ürünlerimizi biraz daha sanayi ürünü haline getirerek, markalaştırarak ve pazarlama tekniklerini kullanarak daha iyi noktalara taşıma durumundayız. şeklinde konuştu.

Daha sonra 600 adet kovan ve arı kışlatma tezgahları çiftçilere verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.